De bewegingscursussen gaan weer van start

Welzijn Rijswijk start vanaf 6 september weer met de bewegingscursussen voor senioren.

Voldoende beweging zorgt voor een betere conditie, sterkere botten, een grotere spierkracht, een betere coördinatie en meer balans. Uit onderzoek blijkt dat ouderen die meer bewegen een aanmerkelijk kleiner risico op vallen lopen, dan ouderen die niet of nauwelijks bewegen. 
Vooral voor een brede groep senioren biedt Welzijn Rijswijk  een aantal bewegingscursussen zoals seniorengymnastiek, bewegen (lees: gym) op muziek, Hatha Yoga , Countryline-dansen en Rounddansen.

Deze cursussen worden gegeven in de wijkcentra Het Oude Raadhuis en Stervoorde.  In de Marimbahal kunt u terecht bij  Ouderensport Plus met een combinatie  van gymnastiekoefeningen met en zonder muziek  en een vrij uurtje badmintonnen.
Bij een groot aantal cursussen is plaats voor nieuwe deelnemers. Informeer bij het Cursusbureau voor welke cursus er nog plaats is. U kunt zich dan ook opgeven voor een gratis proefles.
Voor senioren die overdag nog aan het werk zijn, worden op de dinsdagavond yogalessen gegeven in Wijkcentrum Stervoorde.

Informatie over de cursussen kunt u behalve in de brochure ‘Beweeg Meer’ ook vinden op de website welzijn-rijswijk.nl  of u kunt bellen naar het Cursusbureau van Welzijn Rijswijk 0070 7579206 (op dinsdag, donderdag en vrijdag).

De brochure is gratis af te halen in de wijkcentra Het Oude Raadhuis en Stervoorde, in het Stadhuis en in de bibliotheek.


Terug naar overzicht