Kinderspel

Basisschool leerlingen

Kids Kitchen

Ben jij tussen de 9 en 12 jaar oud, hou je van kokkerellen en lijkt het jou leuk om samen met andere kinderen jullie eigen kidskookcafé te runnen?
Dan is Kids Kitchen zeker iets voor jou!

Bedenk leuke gerechtjes, stel een menu samen en maak mooie menukaarten.
Hoe leuk is het als je je eigen kidskookcafé opent waar je gastvrij de buurtbewoners welkom heet!

 in Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1.
Voor informatie en aanmelden: jeugd@welzijn-rijswijk.nl


Tot 23 juni!
We gaan dan aan de slag met het koken en alles wat er verder bij komt kijken.
Natuurlijk proeven we wat we gemaakt hebben :-)

 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e in Rijswijk

In Rijswijk valt van alles te doen en te beleven, dat wist je natuurlijk al lang. Maar heb jij wel eens iets van onze lijst gedaan?

Er staan 50 superleuke dingen op die je kunt beleven, onderzoeken of maken.
In de tuin, in het park, op het strand, in een museum, noem maar op!

Benieuwd geworden, klik hier

 

Voor kinderen en ouders: Drums Alive!

Lekker drummen op een bal? Ja, je leest het goed. Bij Drums Alive ga je met drumstokken drummen op een bal in combinatie met beweging. Je gaat werken met verschillende soorten muziek, ritmes, trommelslagen en tempo’s.
Drums Alive: vanaf 14 april elke zaterdagochtend (tot de zomervakantie) van 10:00 tot 11:00 uur in Wijkcentrum Stervoorde.

Voor kinderen en hun ouders!

Het is leuk!
Maar waar is het allemaal goed voor?:
- je werkt aan je aan je ritme en coördinatie
- door de muziek krijg je enorm veel energie
- je gaat je beter  bewegen  en leert  wat je lichaam allemaal kan
- en door rustige muziek leer je je ook weer te ontspannen
- door het trommelen met anderen in een groep heb je enorm veel lol
Ouders en kinderen werken samen en hebben samen plezier in één groep

Drums Alive is ook geschikt als je niet mobiel bent, je kunt blijven zitten!

Je kunt al meedoen vanaf 6 jaar.

Lijkt jou dit leuk en denk je:  dit wil ik een keer proberen?
Geef je dan op! Ennnn… het is nog gratis ook!
Voor informatie en aanmelden: 06 45474442 of jeugd@welzijn-rijswijk.nl

 

 
Ouder Kind yoga

Naast alle positieve effecten van yoga op kinderen, intensiveert ouder/kind yoga de relatie tussen ouder en kind. Door samen ouder en kind yoga te doen en ervaren is het ook mogelijk om los te komen van bepaalde patronen of gewoonten. Je leert elkaar te vertrouwen op een ontspannen en speelse manier.

Bij voldoende aanmeldingen start er een cursus op dinsdagmiddag van 15:30 tot 16:30 uur
Voor wie: kinderen van 8 t/m 12 jaar en 1 ouder.

Locatie: Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk
Contactpersoon: Ellen
Telefoon: 06 45474442
E-mail: jeugd@welzijn-rijswijk.nl

 

Superchefs
Jong geleerd is oud gedaan. Kinderen vinden het vaak leuk om in de keuken te helpen. Bij Superchefs ontdekken de kinderen in een reeks van 8 kooklessen hoe gezond, lekker en makkelijk koken kan zijn.

Eind oktober start Welzijn Rijswijk in het kader van ‘Happy Fit’, weer een nieuwe cursus Superchefs.
Basisschool-leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 worden in acht weken omgetoverd tot een echte Superchef.
De cursus vindt wekelijks plaats in Wijkcentrum Stervoorde: voor kinderen uit groep 5 en 6 op de maandag, voor kinderen uit groep 7 en 8 op de dinsdag.

Lijkt het je leuk om allerlei overheerlijke gerechten op tafel te kunnen toveren, en alles te leren over gezond, lekker eten en koken?
Meld je dan nu gratis aan door een mail te sturen naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl, of te bellen of appen naar 0622945958.
Happy Fit


Happy Fit 4-12 is onderdeel van het gehele programma Happy Fit in Rijswijk. Happy Fit 4-12 richt zich op een gezonde leefstijl voor kinderen van 4-12 jaar en hun ouders in Rijswijk. Op verzoek van de gemeente Rijswijk heeft een aantal organisaties (GGD Haaglanden, Florence, Schoolformaat, Welzijn Rijswijk, JGZ, de Jutters en SEH) het programma Happy Fit 4-12 samengesteld. Happy Fit 4-12 bestaat uit sport- en beweegactiviteiten, workshops over gezonde voeding en 'lekker in je vel zitten' of een bezoek aan de supermarkt onder begeleiding van een diëtiste.

Happy Fit op scholen en in de wijk
Dit schooljaar worden er op drie scholen in Rijswijk Happy Fit 4-12 lessen en workshops voor kinderen en ouders over “lekker in je vel zitten” gegeven. Daarnaast zijn er Happy Fit 4-12 activiteiten in de wijk(centra) voor alle kinderen, ouders en wijkbewoners over voeding, bewegen en welbevinden.

Extra vakantie activiteiten
In de vakanties organiseert Happy Fit 4-12 ook nog eens extra activiteiten om tijdens de vakantie lekker te bewegen en te ontspannen of om lekkere en gezonde hapjes te maken en deze natuurlijk zelf op te eten. Kijk hiervoor in de boekjes van de Ontdekkers Rijswijk!  se-haaglanden.nl/ouders/de-ontdekkers-rijswijk/

Happy Fit ambassadeurs
Happy Fit 4-12 heeft ambassadeurs die Happy Fit 4-12 promoten en ondersteuning bieden bij de activiteiten. Een ambassadeur geeft het gezonde voorbeeld en maakt organisaties, sportverenigingen en wijkbewoners bewust van het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen.
Ook jij kunt ambassadeur worden! Voor meer informatie: ellen.berenz@welzijn-rijswijk.nl of bel/app: 06 45474442.


Meer weten over Happy Fit in Rijswijk? Kijk snel op de Happy Fit Facebook pagina: www.facebook.com/HappyFitRijswijk/
Voor meer informatie of vragen over het project Happy Fit 4-12 kunt u contact opnemen met Marcella Deters, Projectleider Happy Fit 4-12: m.deters@sportiefbesteed.nl / 06-42642848

 Brugklascoach voor een fijne start op de middelbare school


Het project van Jeugdformaat en Welzijn Rijswijk biedt een vrijwillige brugklascoach aan, die aandacht besteed aan bijvoorbeeld het maken van nieuwe vrienden, omgaan met onzekerheid, pesten, huiswerk plannen en vrijetijdsbesteding.

Wilt u meer informatie of een brugklascoach aanvragen voor uw kind? Neem dan contact op met het team jeugd van Welzijn Rijswijk via mail of telefoon: jeugd@welzijn-rijswijk.nl of 06 22945958

Welzijn Rijswijk wordt gesteund door het Oranjefonds: www.oranjefonds.nl/vrienden

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

 

 

Boostcamp junior 11-15 jaar