Afgelopen dinsdag, 14 februari – de dag van de liefde – zijn de collega’s van Welzijn Rijswijk op pad gegaan om senioren die wel een (financieel) steuntje kunnen gebruiken te laten weten dat er aan hen wordt gedacht. In samenwerking met het Stichting Armoedefonds zijn er in totaal 100 ‘Ik denk aan jou’ pakketjes uitgedeeld.
De verrassing was van de gezichten af te lezen. Een bewoner: “Jullie komen op het juiste moment. Ik was vandaag zo verdrietig en hierdoor voel ik me weer wat beter. Het doet me goed!”. Aan de verschillende voordeuren ontstonden veel gesprekken.
In de avond heeft Wethouder Gijs van Malsen het 100e pakketje uitgedeeld aan tijdens het Politiediner aan dhr. Wiegman, deze kon het pakket bijzonder goed waarderen en kwam “goed van pas”.
De actie is opgezet om mensen die het (financieel) moeilijk hebben een steuntje in de rug te geven. Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier steeds meer armoede.
Ruim 1 miljoen mensen leven in armoede. Armoede in Nederland uit zich onder meer in beperkte financiële middelen, sociale uitsluiting (ofwel het niet mee kunnen doen), gezondheidsproblemen en beperkte toegang tot onderwijs.
Het pakket bestond onder andere uit een tegoedkaart van Albert Heijn en HEMA, 3 gefrankeerde ansichtkaarten om aan iemand te sturen, een weekkalender, een puzzelboekje en een pen. Met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen en verzorgings-en hygiëneproducten kopen. Daarnaast ontvingen zij ook de nieuwe brochure Prettig Ouder worden in Rijswijk en Banketbakkerij Lentz- De Truffelspecialist verzorgde heerlijke truffels. Deze 100 mensen zijn in beeld gekomen via diverse netwerkpartners, waaronder Voedselbank Haaglanden, afdelingen van Welzijn Rijswijk en de Weggeefwinkel Rijswijk.