Per direct is het mogelijk om aan te melden voor ANWB AutoMaatje. ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst waarbij inwoners met hun eigen auto andere inwoners van A naar B brengen. Bijvoorbeeld naar de kapper, de huisarts of het ziekenhuis, maar ook lekker op de koffie bij een vriendin. De dienst is beschikbaar voor alle inwoners van Rijswijk die voor vervoer afhankelijk zijn van anderen. ANWB AutoMaatje wordt mogelijk gemaakt door ANWB, Gemeente Rijswijk en Welzijn Rijswijk.

Aanmelden bij Welzijn Rijswijk
Om gebruik te maken van ANWB AutoMaatje is aanmelden noodzakelijk. Na aanmelding volgt een (telefonisch) intakegesprek, waarna je ritjes kunt aanvragen bij de vrijwillige centralisten. De centralisten gaan aan de slag om een maatje te zoeken voor het ritje. Aanmelden kan door te bellen naar 070 – 757 92 30 of mailen naar automaatje@welzijn-rijswijk.nl

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Voordat je gebruik kunt maken van ANWB AutoMaatje, meld je je eerst aan via telefoonnummer 070 – 757 92 30. In een persoonlijk gesprek wordt kennisgemaakt en wordt uitgelegd hoe het werkt.
  2. Heb je vervoer nodig? Neem dan minimaal 2 werkdagen van tevoren contact op.
  3. Je kunt op werkdagen bellen tussen 10:00 – 12:00 uur naar 070 – 757 92 30.
  4. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Je krijgt dan ook te horen wat de rit naar verwachting gaat kosten.
  5. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding betaal je na afloop van de rit direct aan de chauffeur.
  6. Op het afgesproken moment komt de vrijwilliger voorrijden om je naar je bestemming te brengen. Na afloop word je weer thuis gebracht.
  7. Is de afspraak binnen een uur afgelopen dan wacht de vrijwilliger. Duurt de afspraak langer, dan wordt er een ophaaltijd afgesproken.

Word vrijwilliger!
De afgelopen weken hebben zich meerdere vrijwilligers gemeld. Lijkt het je leuk om ook een bijdrage te leveren aan ANWB AutoMaatje? Dat kan! Kijk op de website van Welzijn Rijswijk voor de vacatures.

Over ANWB AutoMaatje Rijswijk
Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Rijswijk toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer op de koffie bij een vriendin.