Onze jongerenwerkers en sociaal werkers zijn wekelijks in de wijken te vinden. Voor een praatje en het onderhouden van contacten met jongeren en andere inwoners. Ook rond de ingang van de avondklok zijn onze collega’s op straat. Om het gesprek met mensen aan te gaan en ze te wijzen op de geldende maatregelen.

Rond half 9 worden voor de ingang van Wijkcentrum Stervoorde de wijken onder de twee teams verdeeld. Ondertussen is het spitsuur op straat. Het lijkt wel alsof heel Rijswijk op weg naar huis is. Rond 5 voor 9 valt de stilte op straat. In Oud-Rijswijk komen we al niemand meer tegen. We bezoeken de plekken waar de jongerenwerkers tijdens hun rondes altijd langsgaan, omdat zich hier vaak jongeren bevinden. Zo komen we onder andere langs Park Hofrust, het Julialaantje, het Rijswijkse bos, de Muziekbuurt, maar ook de Schilp en het gebied rond het station. Waar er normaal altijd verkeer in de stad te zien is, zien we nu slechts af en toe een auto in de verte rijden. Rijswijk is verlaten, Rijswijk is gelukkig binnen.

Tijdens de ronde komen we politie en Handhaving tegen, en hebben we even contact. Via een Whatsapp groep zijn de collega’s met politie en Handhaving in contact om signalen te kunnen delen. Vanavond lijkt alleen een melding over geluidsoverlast aan de orde.

Rond half 11 zit de ronde erop en keren we terug naar Wijkcentrum Stervoorde. Je kan inmiddels een speld horen vallen. De eindstand voor vanavond staat op 6 hondenbezitters en een handjevol auto’s. Rijswijk houdt zich goed aan de avondklok. Ook de komende dagen zijn onze collega´s in de wijken te vinden.