De afgelopen weken hebben veel Rijswijkers gehoor gegeven aan de oproep van Welzijn Rijswijk om hun tuin of balkon te versieren. Om zo gezamenlijk Rijswijk een stukje te verlichten tijdens deze decembermaand. Via de actiesite kwamen de meest creatieve inzendingen binnen.

Deze week is de jury bij elkaar gekomen en zijn de winnaars opgezocht om de prijzen te overhandigen: cadeaubonnen van Groenrijk ’t Haantje. In totaal heeft de jury 6 winnaars uitgeroepen: 3 tuintjes en 3 balkonnetjes.

Het wordt vaak gezegd, maar zeker bij deze actie was meedoen belangrijker dan winnen. Het verlichten van de tuin en het balkon leverde meer op dan alleen maar een mooi straatbeeld. Het creëert ook een gevoel van saamhorigheid en iets om naar uit te kijken, zo blijkt ook uit de Facebookreactie van Elize Plink:

“Voor mij persoonlijk is het dit jaar extra belangrijk om lichtpuntjes te hebben omdat ik in een moeilijk en heel pijnlijk revalidatietraject zit. Gelukkig had ik iemand die mij hielp met het aanbrengen van mijn persoonlijke Light up Rijswijk. […] Ik gun iedereen in Rijswijk een prachtig verlichte gemeente, een persoonlijk lichtpuntje nu én één om naar uit te kijken.” En daar sluit Welzijn Rijswijk zich graag bij aan.

Light Up Rijswijk, de start van een jaarlijkse traditie? Als het aan Welzijn Rijswijk ligt zeker wel. De actie werd mede mogelijk gemaakt door Vidomes, Rijswijk Wonen en Groenrijk ’t Haantje.