3 voorbeeldberichten om aan je buur te sturen

Voorbeeld 1.

Beste buurman/buurvrouw/buren,

Helaas loopt het niet zo lekker tussen ons, wat ik erg betreur. Omdat ik graag onze situatie wil oplossen, maar niet zo goed weet hoe dat aan te pakken, heb ik contact gezocht met Buurtbemiddeling Rijswijk. Zij hebben geluisterd naar mijn verhaal en uitleg gegeven over hun werkwijze. Mij klinkt dat goed in de oren. Ik denk dat het een prima idee is om hulp in te schakelen. Ze bieden hun diensten kosteloos aan. Ze zijn onpartijdig, neutraal en hebben geen oordeel. Daarnaast is alles vertrouwelijk. Zou je het een idee vinden om ook jouw kant van het verhaal aan hen te vertellen? Dan kan er daarna gekeken worden wat verstandig is om te gaan doen en hoe dat aan te vliegen.

Mocht je dit willen, dan kan ik jouw telefoonnummer aan hen verstrekken. Daarvoor wil ik dan wel om je toestemming vragen. Mag ik dat doorgeven? Als je dat niet ziet zitten is dat geen enkel probleem. Je kan ook zelf met Buurtbemiddeling contact opnemen via 06 34590175. Je krijgt dan Ewout Dönszelmann of Laura Haket aan de telefoon. Denk er maar even over na.

Het zou fijn zijn als we er samen uit kunnen komen en een mooie zomer tegemoet gaan.

Laat je me wat weten?

Groetjes,  …….

Voorbeeld 2.

Beste buurman/buurvrouw/buren,

Waarschijnlijk ervaart u de situatie tussen ons ook als zijnde gespannen, of in ieder geval niet zo prettig. Persoonlijk betreur ik dat en zou het graag anders zien. Immers zijn we toch buren van elkaar en zou het fijn zijn om de lucht te klaren. Zelf weet ik niet goed hoe te handelen, daarom heb ik advies ingewonnen door contact op te nemen met Buurtbemiddeling Rijswijk. Zij hebben mij uitgelegd hoe hun werkwijze is. Zij willen bemiddelen bij buren die in een conflict verkeren. Of dat nu groot of klein is, lang of kort gaande is. Zij zijn onpartijdig en hebben geen oordeel. Tevens is alles wat verteld wordt vertrouwelijk. Graag horen zij van elke persoon zijn/haar verhaal en vervolgens wordt er gekeken wat de mogelijkheden zijn. Ik heb mijn kant van het verhaal verteld. Persoonlijk zou ik het zeer waarderen als zij ook met u contact op mogen nemen zodat uw kant belicht kan worden. Mijn vraag is dan ook of ik uw telefoonnummer mag verstrekken aan deze organisatie? Mocht u liever zelf contact met hen opnemen dan kan dat via telefoonnummer 06 34590175. U krijgt dan Dhr Ewout Dönszelmann of Mw Laura Haket aan de telefoon.

Ik zie graag een reactie tegemoet en hoop op een oplossing.

Met vriendelijke groet,   ………

Voorbeeld 3.

Beste heer/mevrouw ……… of Beste Buurman/Buurvrouw/Buren,

Ik schijf u deze brief wegens de situatie die momenteel tussen ons gaande is. Persoonlijk vind ik dit erg jammer en wil me graag inzetten om dat te veranderen. Dat is best lastig, daarom heb ik contact gezocht met Buurtbemiddeling Rijswijk. Zij hebben mij van uitleg voorzien en tevens naar mijn verhaal geluisterd. Zij bieden (kosteloos) bemiddelingen aan, waarin zij een neutrale en onpartijdige rol hebben. Iedere kant van het verhaal wordt bekeken, waarna er samen gezocht kan worden naar oplossingen. Zij zouden ook graag uw kant van het verhaal willen horen. Dat wordt overigens allemaal vertrouwelijk behandeld.

Met uw goedkeuring wil ik graag uw telefoonnummer aan Buurtbemiddeling verstrekken. Is dat akkoord voor u? Uiteraard mag u ook zelf contact met hen opnemen op nummer 06 34590175. U krijgt dan contact met Dhr. Ewout Dönszelmann of Mw. Laura Haket.

Natuurlijk mag u er ook even over nadenken.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,   ……….