Onze aangepaste dienstverlening

Deze pagina wordt bijgewerkt zodra er wijzigingen zijn. Laatste update: Vrijdag 9 april 2021

De landelijke lockdown, heeft gevolgen voor de dienstverlening van Welzijn Rijswijk. Op deze pagina kunt u lezen welke activiteiten en diensten er doorgaan. En op welke manier wij omgaan met de coronamaatregelen.

Onze wijkcentra zijn alleen geopend op afspraak, of met aanmelding voor een activiteit. Van vrije inloop kan helaas geen sprake zijn. De activiteiten van Welzijn Rijswijk bestaan momenteel met name uit bijeenkomsten in kleine groepjes en 1-op-1 afspraken. Daarnaast worden er ook digitaal en telefonisch diensten aangeboden. Dit alles op afspraak en op basis van aanmelding vooraf. Onze ontmoetingsruimtes, normaal gesproken bedoeld voor een kopje koffie of een hapje eten blijven voorlopig gesloten.

Een bezoek aan het wijkcentrum
Alleen als u een afspraak of een aanmelding voor een activiteit hebt, bent u welkom in het wijkcentrum. Bezoekers worden voorafgaand gevraagd naar hun gezondheid. Ook worden contactgegevens van alle bezoekers genoteerd, dit in verband met het bron- en contactonderzoek van de GGD. In het wijkcentrum is een looproute aangelegd en zijn er diverse andere veiligheidsmaatregelen genomen. Per zaal is er een maximum aantal personen ingesteld. Komt u zoveel mogelijk alleen naar het wijkcentrum.

Dagbesteding Ontmoetingscentrum
Wijkcentrum Het Oude Raadhuis wordt met name gebruikt door de dagbesteding Het Trefpunt. Deelnemers van Het Trefpunt worden op de hoogte gehouden van de actuele situatie.

Biljart
Biljarten is momenteel helaas niet mogelijk. Dit geldt zowel voor Wijkcentrum Het Oude Raadhuis als Wijkcentrum Stervoorde.

FNV Belastingaangifte

Momenteel houdt het FNV geen afspraken in Wijkcentrum Stervoorde. De hoop is om eind mei te kunnen beginnen. U kunt mailen naar belastingservicerijswijk@gmail.com met vermelding of zij wel/niet lid zijn van FNV en hun telefoonnummer. Het FNV neemt dan contact met u op.

Particuliere Vervoersdienst

De dienstverlening van de Particuliere Vervoersdienst is per 15 december 2020 stopgezet. Wij vinden het op dit moment niet verantwoord om reisbewegingen te faciliteren, en doen een beroep op een ieders gezond verstand. Als het mogelijk is, stel u reis dan zoveel mogelijk uit. Moet u echter ergens heen, en is het voor u niet mogelijk om zelf voor vervoer te zorgen? Dan denken wij graag met u mee over de mogelijkheden. Neemt u dan contact op met een coördinator van de vervoersdienst via 070 – 757 9 200.

Externe verhuur wijkcentra
Neemt u voor vragen over externe verhuur contact op met ons beheer via 070 – 757 9 200.

Dienstverlening In Contact gaat door
De dienstverlening van In Contact, waarbij wij Rijswijkers aan elkaar koppelen, gaat gewoon door. Via deze pagina kunt u zich aanmelden als u graag gebeld wilt worden door een andere Rijswijker, of als u juist iemand anders graag wilt bellen.

Telefoonnummers en bereikbaarheid Welzijn Rijswijk
Ook nu van een vrije inloop nog helaas geen sprake kan zijn, staan wij u graag te woord. De verschillende afdelingen van Welzijn Rijswijk zijn bereikbaar voor al uw vragen en helpen u graag verder. Bij ons algemene telefoonnummer 070 – 757 9 200 kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur terecht met al uw vragen.

Op deze pagina vindt u de telefoonnummers en e-mailadressen van het personeel van Welzijn Rijswijk. Ook staan in dit overzicht de tijden waarop de verschillende afdelingen bereikbaar zijn. Het kan voorkomen dat medewerkers in gesprek zijn. U kunt dan óf een andere collega proberen te bereiken, of een berichtje via voicemail achterlaten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Routekaart

Het coronavirus zorgt ervoor dat wij noodgedwongen aanpassingen moeten doorvoeren in onze dienstverlening. In navolging van de overheid hebben wij nu een routekaart ontwikkeld. We maken inzichtelijk voor iedereen wát de nu geldende maatregelen betekenen voor onze activiteiten, dienstverlening en externe verhuur. Op dit moment bevinden we ons op niveau 3 van onze routekaart.

De routekaart is via onderstaande knop te bekijken

Bekijk de routekaart

Tips en hulp bij boodschappen

Via onderstaande knop komt u terecht op een pagina met handige tips, telefoonnummers en verschillende boodschappendiensten.

Ga naar de pagina

Buurtbemiddeling
De dienstverlening van Buurtbemiddeling gaat gewoon door. Intakegesprekken vinden zoveel mogelijk digitaal en telefonisch plaats, bemiddelingsgesprekken vinden gewoon in de wijkcentra plaats. Komt u door een geschil met uw buren er samen niet meer uit? Zijn er irritaties met buurtgenoten en wilt u die graag oplossen maar weet u niet hoe? Neem dan contact op met een buurtbemiddelaar. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 bereikbaar via 06-345 90 175 of buurtbemiddeling@welzijn-rijswijk.nl. Leest u hier verder.

Jeugd
De collega’s van Jeugd zijn bereikbaar voor 1-op-1 begeleiding, gaan door met het ambulant werk, en de volgende activiteiten:

  • ExPex
  • Power-Up Online – Elke vrijdag 19.00 tot 23.00 uur
  • Culture Squad, zie deze pagina 

Aanmelden en meer informatie via jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Mantelzorg
Onze mantelzorgconsulenten staan graag voor u klaar. Hier leest u meer over de dienstverlening. De respijtzorgvrijwilligers mogen actief blijven. De koffiemiddag voor Mantelzorgers wordt stopgezet. Ook de dansmiddagen (i.s.m. Seniorenadvies) kunnen tot nader bericht helaas niet doorgaan.

Neem voor meer informatie contact op via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Seniorenadvies
Alles over Seniorenadvies kunt u lezen op deze pagina.

Sociaal Werk

  • Formulierenhulp – Maandag, alleen op afspraak – Afspraken kunnen gemaakt worden via 06 36 43 58 78 (bereikbaar op di/woe/do) of via harley.willemse@welzijn-rijswijk.nl
  • Welzijn op Recept – De afspraken worden zoveel als mogelijk digitaal ingepland. Voor meer informatie en aanmelden zie deze pagina
  • Fun2Run Hardloop groep – Elke maandag vanaf 19.00 uur – Meer informatie en aanmelden via Marissa Ruiz Benitez 06 – 44 36 74 43
  • Koffieclub – Elke dinsdagochtend – Aanmelden momenteel helaas niet mogelijk

Seniorendiensten
Ontmoetingscentrum Het Trefpunt, Maaltijdenvoorziening en Personenalarmering gaan gewoon door. Neemt u voor meer informatie contact op via 070 – 757 9 200 of info@welzijn-rijswijk.nl

Bewegingslessen
De bewegingslessen die in onze wijkcentra plaatsvinden zijn per 15 december stopgezet.

VluchtelingenWelzijn
Maatschappelijk of juridische begeleiding (op afspraak)
Afspraak maken kan via vluchtelingenwelzijn@welzijn-rijwijk.nl of bellen naar 070-7579200 en vragen naar Azhar, Nicole of Caroline

Participatieverklaringstraject: informatie vragen kan via caroline.vandevijver@welzijn-rijswijk.nl
Of bellen naar 070-7579220 en vragen naar Nicole of Caroline

Taalmaatjes:
Aanmelden als taalvrager of taalmaatje of informatie vragen, kan via taalmaatjes@welzijn-rijswijk.nl of bellen naar 070-7579200 en vragen naar Nicole of Caroline, Afspraken voor een intake worden vinden plaats op woensdag.

Taallessen:
De taallessen zijn per direct stopgezet. Neem voor vragen contact op via taallessen@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070-7579200 en vragen naar Laurette of Caroline

(digitaal) Taalcafe:
Elke eerste woensdag van de maandag om 14.00 uur via Zoom
Aanmelden of informatie vragen kan via taalmaatjes@welzijn-rijswijk.nl of bellen met 070-7579200 en vragen naar Nicole of Caroline

Vrouwengroep van Almaz:
Om de week op vrijdagmiddag
Aanmelden of informatie vragen kan via almaz.tesfagerges@welzijn-rijswijk.nl of bellen met 070-7579200 en vraag naar Almaz

Rijswijk Doet
Kijkt u op de website van Rijswijk Doet.