Onze aangepaste dienstverlening

Deze pagina wordt continu bijgewerkt. Laatste update: woensdag 19 november 2020

Onze wijkcentra zijn met ingang van donderdag 5 november alleen geopend op afspraak, of met aanmelding voor een activiteit. Van vrije inloop kan helaas geen sprake zijn.

De activiteiten van Welzijn Rijswijk bestaan momenteel met name uit bijeenkomsten in kleine groepjes en 1-op-1 afspraken. Daarnaast worden er ook digitaal en telefonisch diensten aangeboden. Dit alles op afspraak en op basis van aanmelding vooraf. Onze ontmoetingsruimtes, normaal gesproken bedoeld voor een kopje koffie of een hapje eten blijven voorlopig gesloten. Op deze pagina kunt u lezen welke activiteiten en diensten er doorgaan. En op welke manier wij omgaan met de coronamaatregelen.

Een bezoek aan het wijkcentrum
Alleen als u een afspraak of een aanmelding voor een activiteit hebt, bent u welkom in het wijkcentrum. Bezoekers worden voorafgaand gevraagd naar hun gezondheid. Ook worden contactgegevens van alle bezoekers genoteerd, dit in verband met het bron- en contactonderzoek van de GGD. In het wijkcentrum is een looproute aangelegd en zijn er diverse andere veiligheidsmaatregelen genomen. Per zaal is er een maximum aantal personen ingesteld. Komt u zoveel mogelijk alleen naar het wijkcentrum.

Dagbesteding Ontmoetingscentrum
Wijkcentrum Het Oude Raadhuis wordt met name gebruikt door de dagbesteding Het Trefpunt. Deelnemers van Het Trefpunt worden op de hoogte gehouden van de actuele situatie.

Biljart
Biljarters zijn (maximaal 2 personen) welkom en kunnen zich melden bij het beheer of een medewerker van Welzijn Rijswijk.

Particuliere Vervoersdienst
De dienstverlening van de Particuliere Vervoersdienst gaat door, deelnemers zijn hierover geïnformeerd. Wilt u zich aanmelden, of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met een coördinator van de vervoersdienst via 070 – 757 9 200.

Externe verhuur wijkcentra
Neemt u voor vragen over externe verhuur contact op met ons beheer via 070 – 757 9 200.

Dienstverlening In Contact gaat door
De dienstverlening van In Contact, waarbij wij Rijswijkers aan elkaar koppelen, gaat gewoon door. Via deze pagina kunt u zich aanmelden als u graag gebeld wilt worden door een andere Rijswijker, of als u juist iemand anders graag wilt bellen.

Telefoonnummers en bereikbaarheid Welzijn Rijswijk
Ook nu van een vrije inloop nog helaas geen sprake kan zijn, staan wij u graag te woord. De verschillende afdelingen van Welzijn Rijswijk zijn bereikbaar voor al uw vragen en helpen u graag verder. Bij ons algemene telefoonnummer 070 – 757 9 200 kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur terecht met al uw vragen.

Op deze pagina vindt u de telefoonnummers en e-mailadressen van het personeel van Welzijn Rijswijk. Ook staan in dit overzicht de tijden waarop de verschillende afdelingen bereikbaar zijn. Het kan voorkomen dat medewerkers in gesprek zijn. U kunt dan óf een andere collega proberen te bereiken, of een berichtje via voicemail achterlaten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Routekaart

Het coronavirus zorgt ervoor dat wij noodgedwongen aanpassingen moeten doorvoeren in onze dienstverlening. In navolging van de overheid hebben wij nu een routekaart ontwikkeld. We maken inzichtelijk voor iedereen wát de nu geldende maatregelen betekenen voor onze activiteiten, dienstverlening en externe verhuur. Op dit moment bevinden we ons op niveau 3 van onze routekaart.

De routekaart is via onderstaande knop te bekijken

Bekijk de routekaart

Buurtbemiddeling
De dienstverlening van Buurtbemiddeling gaat gewoon door. Intake- en bemiddelingsgesprekken vinden in de wijkcentra gewoon plaats. Komt u door een geschil met uw buren er samen niet meer uit? Zijn er irritaties met buurtgenoten en wilt u die graag oplossen maar weet u niet hoe? Neem dan contact op met een buurtbemiddelaar. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 bereikbaar via 06-345 90 175 of buurtbemiddeling@welzijn-rijswijk.nl. Leest u hier verder.

Jeugd
De collega’s van Jeugd zijn bereikbaar voor 1-op-1 begeleiding, gaan door met het ambulant werk, en de volgende activiteiten:

  • Boostcamp Junior – Elke donderdag van 17.00 tot 18.00 uur
  • Stay Connected (zonder gezamenlijk eten) – Elke 3e donderdag van de maand van 19.00 – 21.30 uur (19 november Kahoot quiz, 19 december Tekenworkshop, 17 januari Boostcamp)
  • ExPex
  • Power-Up Online – Elke vrijdag 19.00 tot 23.00 uur

Aanmelden en meer informatie via jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Mantelzorg
Onze mantelzorgconsulenten staan graag voor u klaar. Hier leest u meer over de dienstverlening. De volgende activiteiten gaan door:

  • GGZ Gespreksgroep – Dinsdag 3 november 19.00 – 20.30 uur
  • Rouw & Verlies – Ex Mantelzorgers – Maandag 9, 23 november, 7 december 13.30 – 15.30 uur

Aanmelden en meer informatie via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Seniorenadvies
Alles over Seniorenadvies kunt u lezen op deze pagina.

Sociaal Werk

  • Formulierenhulp – Maandag, alleen op afspraak – Afspraken kunnen gemaakt worden via 06 36 43 58 78 (bereikbaar op di/woe/do) of via harley.willemse@welzijn-rijswijk.nl
  • Welzijn op Recept – De afspraken worden zoveel als mogelijk digitaal ingepland. Voor meer informatie en aanmelden zie deze pagina
  • Fun2Run Hardloop groep – Elke maandag vanaf 19.00 uur – Meer informatie en aanmelden via Marissa Ruiz Benitez 06 – 44 36 74 43
  • Koffieclub – Elke dinsdagochtend – Aanmelden momenteel helaas niet mogelijk

Seniorendiensten
Ontmoetingscentrum Het Trefpunt, Maaltijdenvoorziening, Particuliere Vervoersdienst en Personenalarmering gaan gewoon door. Neemt u voor meer informatie contact op via 070 – 757 9 200 of info@welzijn-rijswijk.nl

VluchtelingenWelzijn
Maatschappelijk of juridische begeleiding (op afspraak)
Afspraak maken kan via vluchtelingenwelzijn@welzijn-rijwijk.nl of bellen naar 070-7579200 en vragen naar Azhar, Nicole of Caroline

Participatieverklaringstraject: informatie vragen kan via caroline.vandevijver@welzijn-rijswijk.nl
Of bellen naar 070-7579220 en vragen naar Nicole of Caroline

Taalmaatjes:
Aanmelden als taalvrager of taalmaatje of informatie vragen, kan via taalmaatjes@welzijn-rijswijk.nl of bellen naar 070-7579200 en vragen naar Nicole of Caroline, Afspraken voor een intake worden vinden plaats op woensdag.

Taallessen:
aanmelden voor taallessen of informatie vragen kan via taallessen@welzijn-rijswijk.nl of bellen naar 070-7579200 en vragen naar Laurette of Caroline
Afspraken voor de intake vinden plaats op woensdag

(digitaal) taalcafe:
Elke eerste woensdag van de maandag om 14.00 uur via Zoom
Aanmelden of informatie vragen kan via taalmaatjes@welzijn-rijswijk.nl of bellen met 070-7579200 en vragen naar Nicole of Caroline

Vrouwengroep van Almaz:
Elke vrijdagmiddag
Aanmelden of informatie vragen kan via almaz.tesfagerges@welzijn-rijswijk.nl of bellen met 070-7579200 en vragen naar Almaz

Rijswijk Doet
Kijkt u op de website van Rijswijk Doet.