Onze aangepaste dienstverlening

Deze pagina wordt bijgewerkt zodra er wijzigingen zijn. Laatste update: Woensdag 17 november 2021

Door de coronamaatregelen zijn er enkele gevolgen voor onze dienstverlening. Op deze pagina leest u over een bezoek aan het wijkcentrum en over activiteiten. En op welke manier wij omgaan met de coronamaatregelen.

U bent van harte welkom in Wijkcentrum Stervoorde. Voor een activiteit of voor een kopje koffie en een gezellig gesprek. Voor een activiteit of afspraak is geen coronatoegangsbewijs nodig. Komt u voor de horeca (eten en drinken)? Dan kan u om een coronatoegangsbewijs worden gevraagd. In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis vinden kleinschalige activiteiten plaats, maar blijft de ontmoetingsruimte nog gesloten. Dit alles in verband met de dagbesteding ´t Trefpunt.

De regels zijn nu als volgt:

  • Draag een mondkapje in de algemene ruimtes, tot u op een zitplaats bent.
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Maakt u gebruik van de horeca (kopje koffie, maaltijd)? Dan kan u gevraagd worden naar een coronatoegangsbewijs. Ook is een vaste zitplaats verplicht.
  • Voor onze activiteiten is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Wordt er een activiteit in onze wijkcentra georganiseerd door een andere organisatie? Vraagt u dan aan deze organisatie of zij een coronatoegangsbewijs veralngen.
  • Heeft u een afspraak met iemand van Welzijn Rijswijk? Meldt u zich dan aan bij de receptie. Zij helpen u verder. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.
  • Het wijkcentrum is tot uiterlijk 00.00 uur geopend.

Het aanvragen van een QR-code is niet voor iedereen even gemakkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Een digitale QR-Code is op te vragen via de CoronaCheck-app. Hierdoor is DigiD nodig.
  • Het is mogelijk een geprinte versie van de QR-Code te maken aan de hand van een DigiD, zie https://coronacheck.nl/nl/print/
  • Het is mogelijk om telefonisch een QR-Code aan te vragen op basis van BSN-nummer + postcode. Aan de hand daarvan wordt de QR-Code per post thuis gestuurd. Bellen kan naar de helpdesk van CoronaCheck via 0800 – 1421.
  • Bibliotheek aan de Vliet biedt spreekuren aan in het kader van digitalisatie (IDO: Informatiepunt Digitale Overheid). Deze spreekuren zijn op Dinsdag van 10 tot 11 uur, en op woensdag van 16 tot 17 uur. Leest u verder op de website van de Bibliotheek: klik hier

Dagbesteding Ontmoetingscentrum
Wijkcentrum Het Oude Raadhuis wordt met name gebruikt door de dagbesteding Het Trefpunt. Deelnemers van Het Trefpunt worden op de hoogte gehouden van de actuele situatie.

Biljart
Biljarten is weer mogelijk, 4 tegen 4. Ook in clubverband is dit weer mogelijk, helaas mogen er nog geen toeschouwers bij aanwezig zijn. Dit geldt zowel voor Wijkcentrum Het Oude Raadhuis als Wijkcentrum Stervoorde. In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis kan alleen biljart gespeeld worden op momenten dat er een beheerder aanwezig is in het pand.

Particuliere Vervoersdienst
Op dit moment is de dienstverlening van de Particuliere Vervoersdienst nog niet actief. Moet u echter ergens heen en is het voor u niet mogelijk om zelf voor vervoer te zorgen? Dan denken wij graag met u mee over de mogelijkheden. Neemt u dan contact met ons op via 070 – 757 92 00.

Externe verhuur wijkcentra
Neemt u voor vragen over externe verhuur contact op met ons beheer via 070 – 757 9 200. In de wijkcentra worden de activiteiten van de vaste verhuur (zoals VBS of beweeglessen) weer hervat. Wilt u weten of uw activiteit doorgaat? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon. Zaal reserveren? Kijk op ons reserveringssysteem

Dienstverlening In Contact gaat door
De dienstverlening van In Contact, waarbij wij Rijswijkers aan elkaar koppelen, gaat gewoon door. Via deze pagina kunt u zich aanmelden als u graag gebeld wilt worden door een andere Rijswijker, of als u juist iemand anders graag wilt bellen.

Telefoonnummers en bereikbaarheid Welzijn Rijswijk
Ook nu van een vrije inloop nog helaas geen sprake kan zijn, staan wij u graag te woord. De verschillende afdelingen van Welzijn Rijswijk zijn bereikbaar voor al uw vragen en helpen u graag verder. Bij ons algemene telefoonnummer 070 – 757 9 200 kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur terecht met al uw vragen.

Op deze pagina vindt u de telefoonnummers en e-mailadressen van het personeel van Welzijn Rijswijk. Ook staan in dit overzicht de tijden waarop de verschillende afdelingen bereikbaar zijn. Het kan voorkomen dat medewerkers in gesprek zijn. U kunt dan óf een andere collega proberen te bereiken, of een berichtje via voicemail achterlaten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Activiteitenrooster
Een activiteitenrooster met een overzicht welke activiteiten er in de wijkcentra te doen zijn volgt zo spoedig mogelijk.

Tips en hulp bij boodschappen

Via onderstaande knop komt u terecht op een pagina met handige tips, telefoonnummers en verschillende boodschappendiensten.

Ga naar de pagina