Dag van de Mantelzorg: een moment van ontspanning na weer een vol jaar van inspanning
Afgelopen weekend stonden wij stil bij de Dag van de Mantelzorg. Traditioneel gezien zorgen wij daarbij voor een dag van ontspanning voor de Rijswijkse mantelzorgers. In ons Wijkcentrum Stervoorde konden mantelzorgers meedoen aan creatieve workshops, van mocktails maken en biljarten tot aan fotografie.
Rond het middaguur volgde een uitgebreide lunch die werd voorafgegaan door een toespraak van wethouder Gijs van Malsen en de lancering van de tweede mantelzorgglossy Onmisbare Helden. In deze glossy staan onder andere 6 indrukwekkende verhalen van mantelzorgers en interviews met professionals en praktische tips om meer balans te behouden als mantelzorger. De glossy wordt deze week huis-aan-huis verspreid door heel Rijswijk. De glossy is hier digitaal te bekijken: https://www.welzijn-rijswijk.nl/…/Mantelzorgglossy…
Administratieve rompslomp
De dag in Stervoorde was een welkome afleiding voor de mantelzorgers die toch al genoeg op hun bordje hebben. Zo nemen – naast de zorg zelf – ook de regeltaken, zoals administratieve handelingen alsmaar toe. Daarom steunen wij de petitie van MantelzorgNL (https://petities.nl/…/stop-de-regelkolder-voor…) om de regeltaken voor de mantelzorger eenvoudiger en laagdrempeliger te maken. Wij blijven ons ook de komende jaren inzetten om de Rijswijkse mantelzorger te ontlasten en bij te staan met de nodige raad en daad.