De activiteiten van Dagje Welzijn kunnen dit jaar helaas niet doorgaan, toch willen we graag verschillende tips met u delen, zodat u er zelf op uit kunt. Dagje Welzijn, maar dan anders!

Op deze pagina vindt u tips voor cultuur & natuur, om er lekker een dagje op uit te gaan. Bekijk de tips en klik op de knop om de website’s te bekijken.

Cultuurtips

Lam Museum Lisse

U geniet hier van verrassende schilderijen, beelden, foto’s, video’s, installaties en digitale kunst. Allemaal hebben ze iets te maken met eten, drinken of winkelen. Kennis over kunst is niet nodig, uw ervaring staat centraal.

Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde is weer geopend voor publiek! Donderdag tot en met zondag kunt u tussen 11.00 en 14.00 uur ieder half uur een exclusieve rondleiding boeken. Per rondleiding kunnen maximaal 4 personen deelnemen. Duivenvoorde is geheel volgens de regels en richtlijnen van het RIVM toegankelijk. Wel van tevoren online toegangskaarten reserveren in de webshop. Vrije rondgang is niet mogelijk.

Panorama Mesdag

Het museum is weer geopend. Reserveer uw online ticket om snel van de collectie van Hendrik Willem en Sientje Mesdag te kunnen genieten.

Pasteur Reizen

Vanaf 1 juli mag Pasteur Reizen weer met een normale bezetting gaan rijden. De dagtochten kunnen dus weer doorgaan. Wel is een mondkapje in de touringcar verplicht en moet u een gezondheidsverklaring ondertekenen. Boekingen zijn weer van harte welkom. Pasteur reizen hoopt u snel in één van hun touringcars te begroeten.

Museum Rijswijk

Vorig jaar verwierf Museum Rijswijk een bijzonder 17de eeuws paneel met een voorstelling van  Huis Burchvliet en de Nieuwe Tolbrug. Het is geschilderd door Jacob van der Croos (1632 – na 1683). Na een uitvoerige restauratie is het paneel voor het eerst te zien in de tentoonstelling 3 Eeuwen Burchvliet

Rijswijkse Schouwburg

De Rijswijkse schouwburg is blij dat ze weer bezoekers mag ontvangen. De regels die ze daarbij in acht moeten nemen, maken dat uw bezoek anders wordt, dan u gewend bent. De schouwburg doet er alles aan om hun bezoekers een veilige en prettige theater ervaring te bieden. Dat doen zij samen met u. Houd rekening met elkaar.

Omniversum

U kunt weer heerlijk wegdromen bij uw droombestemming in het Omniversum. Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te kunnen waarborgen, zal een filmbezoek een beetje anders zijn dan u gewend bent, maar dat maakt de filmbeleving niet minder spectaculair. Het Omniversum verheugt zich op uw komst!

Museum Bescherming Bevolking

Bunkercomplex Park Overvoorde / Commandopost Rijswijk is één van de bezoekerslocaties van het Museum Bescherming Bevolking. Een uniek complex waar 2e Wereldoorlog en Koude Oorlog elkaar ontmoeten.

Nationaal Dans Theater

Naast voorstellingen in het theater biedt het Nationaal Dans Theater u voor de eerste programma’s van seizoen 2020-2021 ook iets nieuws aan: livestreams! De voorstelling die gedanst wordt door de dansers van NDT op het podium in het Zuiderstrandtheater wordt live gefilmd en gestreamd. Dit betekent dat u thuis, in uw eigen huiskamer, live de voorstelling kunt bijwonen op een scherm. Een unieke ervaring!

Natuurtips

Rondvaart Zoetermeer

Rondvaart Zoetermeer verzorgt rondvaarten vanaf boerderij ’t Geertje door de polders van Zuid-Holland. Het Groene Hart ligt letterlijk in onze achtertuin. Al varend op de Meervaarder ontdekt u dit mooie boeren cultuurlandschap. Het grootste deel van de route gaat door natuur- en stiltegebied. Schippers en gidsen geven informatie over de rijke natuur, cultuur en geschiedenis. 

Diergaarde Blijdorp

Goed nieuws: Diergaarde Blijdorp is weer dagelijks voor iedereen te bezoeken. Om ervoor te zorgen dat u veilig en onbezorgd kunt genieten van de dieren in een natuurlijke omgeving, heeft Diergaarde Blijdorp verschillende maatregelen genomen. Zo heeft u alleen toegang op vertoon van een tijdslot reservering en een geldig entreebewijs (abonnement of e-ticket). Koop uw ticket via de website.

IVN

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen zij met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

TU Delft Botanische tuin

Vlakbij de historische binnenstad van Delft ligt de 2,7 hectare grote Botanische Tuin van de Technische Universiteit Delft. Al 100 jaar een unieke oase gelegen aan het Rijn-Schiekanaal. De tuin heeft haar eigen specialisaties in het kader van de nationale plantencollectie.

Vooraf online reserveren is mogelijk.

Diverse tips

Scheveningen Boulevard

Langs de brede boulevard vlak langs het strand in de badplaats Scheveningen worden in het najaar gezellige markten georganiseerd. Aan deze boulevard liggen de toeristische trekpleisters: de Scheveningse pier, het Kurhaus, de Beelden aan Zee, Sea life en nog veel en veel meer. Zet deze dagen alvast in uw agenda en kom lekker uitwaaien, winkelen en een lekker zonnig terras pakken.

Vrolijk Atteljee

Vrolijk Atteljee heeft een uitgebreid workshopaanbod, waaronder het beschilderen van allerlei voorgetekende doeken, dot painting, schilderen op steigerhout, Ibiza bordjes, acryl pouring en mixed media.

Saur Catering

Al meer dan 20 jaar een begrip in Den Haag in bezorging van warme en koude maaltijden. Verse en kwalitatief hoogwaardige producten uit onze keuken, met zorg bereid door onze chefs met jarenlange ervaring in zowel het restaurantwezen als in de catering.

Brasserie Bijna Thuis

Brasserie Bijna Thuis is open! Met de juiste voorzorgsmaatregelen en gemaakte aanpassingen mogen we met z’n allen veilig genieten in de horeca! We zullen allemaal moeten wennen aan de nieuwe situatie, maar met veel gezelligheid en begrip komen we er wel! Wij hebben er in iedere geval ontzettend veel zin in.

Te Werve Buiten

De flextent staat weer, de barcontainer is gevuld met lekkere dranken en de houtskool BBQ’s  worden weer opgestookt. Te Werve Buiten is er klaar voor om je te ontvangen in hun nieuwe pop-up BBQ-restaurant.