Ze hebben er even op moeten wachten, maar er is eindelijk een plek waar de Rijswijkse jeugd terecht kan: NextGen, het gloednieuwe jongerencentrum van Welzijn Rijswijk. Vandaag, donderdag 13 april, is de ruimte geopend in het bijzijn van een aantal jongeren, wethouders, raadsleden en netwerkpartners.

Behoefte aan komst jongerencentrum was groot
Het idee voor een eigen buurthuis ontstond enkele jaren geleden. De jongerenwerkers van Welzijn Rijswijk kregen vanuit verschillende jongerengroepen de roep om een eigen plek. De zoektocht naar een geschikte locatie leidde onder andere langs het oude Postkantoor, winkelcentrum In de Bogaard en de Marimbahal. Eind 2022 kwam alles in een stroomversnelling. Met dank aan @Gemeente Rijswijk en @Fonds1818 kon de start van het buurthuis beginnen. De locatie? Wijkcentrum Stervoorde!

Volledig ingerichte ruimte
Tijdens de verbouwing zijn er meerdere muren van het wijkcentrum doorgebroken om één multifunctionele ruimte te maken. Zo is er er een hoek om te gamen en om te ‘hangen’, is er een kleine bar en kan er darts & biljart worden gespeeld. Ook is de ruimte geschikt voor workshops en voorlichtingen.

Niet alleen ‘hangen’, ook aan de slag
Naast ‘hangplek’ gaan de jongerenwerkers van Welzijn Rijswijk ook actief met de jongeren aan de slag. Zo worden er workshops & voorlichtingen gegeven en wordt er gekeken naar wat de jongeren zelf graag willen bereiken. De jongerenwerkers helpen daarbij, maar de jongeren moeten zelf de mouwen uit de handen steken.

Op zaterdag 15 april is de officiële opening voor de jongeren zelf. Daarna is er elke donderdag en om de week op zaterdag open inloop. Leeftijd 13 t/m 15 jaar van 18.30 uur tot 20.00 uur, 16 jaar en ouder van 20.00 tot 23.00 uur.

Jongerencentrum NextGen is te vinden in Wijkcentrum Stervoorde. Het adres is Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk.