Welzijn Rijswijk start met de Compaan een nieuw project voor senioren en zoekt vrijwilligers

50 in Rijswijk woonachtige senioren krijgen 6 maanden gratis een speciaal voor hen ontworpen tablet. Met deze tablet kunnen de deelnemers makkelijk digitaal contacten leggen met familie, kennissen en allerlei organisaties. Hoe leuk is het immers om elkaar te zien met beeldbellen, nieuwsberichten te lezen en spelletjes te doen? Met één druk op de knop kan men gebruik maken van digitale services en diensten van een aantal Rijswijkse organisaties.

 

Kijk hier meer informatie.

Voor dit project is Welzijn Rijswijk op zoek naar vrijwilligers voor twee functies:

1.   - Als digitale wegwijzer kom je bij de senioren thuis om hen te ondersteunen bij het gebruik van de tablet. Je staat hen met raad en daad bij en spreekt vaste momenten af voor het contact. Je helpt de senioren om zich de tablet steeds meer eigen te maken. Je bent hierin echt een maatje voor hen waar ze op kunnen bouwen. Het is belangrijk dat je goed en rustig kunt uitleggen, maar ook goed kunt luisteren.
Je bent voor minimaal 2 uur per week beschikbaar.

 

2.   - Als vrijwilliger van de Compaantelefoon bel je wekelijks met de senioren voor een praatje en geef je waar nodig informatie. In deze functie is het belangrijk om goed te luisteren en samen te vatten waar het om gaat. Je bent dienstverlenend en servicegericht ingesteld. Ook ben je een spil naar de professionals van Welzijn Rijswijk voor als er nog andere zaken spelen.

Je bent voor minimaal 2 uur per week beschikbaar in de middag.

Spreekt dit vrijwilligerswerk  je aan? Neem dan spoedig contact op met ons voor een kennismakingsgesprek!
Voordat het project start, bieden wij de vrijwilligers een korte training aan.

Projectleiders Welzijn Rijswijk voor project De Compaan
Lisette Elgershuizen (06-16450177)
Marjolijne van Zuijlen (06-55214019)

 

 

Terug naar overzicht