Basisschool leerlingen

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e in Rijswijk


In Rijswijk valt van alles te doen en te beleven, dat wist je natuurlijk al lang. Maar heb jij wel eens iets van onze lijst gedaan?

Er staan 50 superleuke dingen op die je kunt beleven, onderzoeken of maken.
In de tuin, in het park, op het strand, in een museum, noem maar op!

Benieuwd geworden, klik hier

 

 

Superchefs
Jong geleerd is oud gedaan. Kinderen vinden het vaak leuk om in de keuken te helpen. Bij Superchefs ontdekken de kinderen in een reeks van 8 kooklessen hoe gezond, lekker en makkelijk koken kan zijn.

Eind oktober start Welzijn Rijswijk in het kader van ‘Happy Fit’, weer een nieuwe cursus Superchefs.
Basisschool-leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 worden in acht weken omgetoverd tot een echte Superchef.
De cursus vindt wekelijks plaats in Wijkcentrum Stervoorde: voor kinderen uit groep 5 en 6 op de maandag, voor kinderen uit groep 7 en 8 op de dinsdag.

Lijkt het je leuk om allerlei overheerlijke gerechten op tafel te kunnen toveren, en alles te leren over gezond, lekker eten en koken?
Meld je dan nu gratis aan door een mail te sturen naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl, of te bellen of appen naar 0622945958.
Happy Fit


Happy Fit 4-12 is onderdeel van het gehele programma Happy Fit in Rijswijk. Happy Fit 4-12 richt zich op een gezonde leefstijl voor kinderen van 4-12 jaar en hun ouders in Rijswijk. Op verzoek van de gemeente Rijswijk heeft een aantal organisaties (GGD Haaglanden, Florence, Schoolformaat, Welzijn Rijswijk, JGZ, de Jutters en SEH) het programma Happy Fit 4-12 samengesteld. Happy Fit 4-12 bestaat uit sport- en beweegactiviteiten, workshops over gezonde voeding en 'lekker in je vel zitten' of een bezoek aan de supermarkt onder begeleiding van een diëtiste.

Happy Fit op scholen en in de wijk
Dit schooljaar worden er op drie scholen in Rijswijk Happy Fit 4-12 lessen en workshops voor kinderen en ouders over “lekker in je vel zitten” gegeven. Daarnaast zijn er Happy Fit 4-12 activiteiten in de wijk(centra) voor alle kinderen, ouders en wijkbewoners over voeding, bewegen en welbevinden.

Extra vakantie activiteiten
In de vakanties organiseert Happy Fit 4-12 ook nog eens extra activiteiten om tijdens de vakantie lekker te bewegen en te ontspannen of om lekkere en gezonde hapjes te maken en deze natuurlijk zelf op te eten. Kijk hiervoor in de boekjes van de Ontdekkers Rijswijk!  se-haaglanden.nl/ouders/de-ontdekkers-rijswijk/

Happy Fit ambassadeurs
Happy Fit 4-12 heeft ambassadeurs die Happy Fit 4-12 promoten en ondersteuning bieden bij de activiteiten. Een ambassadeur geeft het gezonde voorbeeld en maakt organisaties, sportverenigingen en wijkbewoners bewust van het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen.
Ook jij kunt ambassadeur worden! Voor meer informatie: ellen.berenz@welzijn-rijswijk.nl of bel/app: 06 45474442.


Meer weten over Happy Fit in Rijswijk? Kijk snel op de Happy Fit Facebook pagina: www.facebook.com/HappyFitRijswijk/
Voor meer informatie of vragen over het project Happy Fit 4-12 kunt u contact opnemen met Marcella Deters, Projectleider Happy Fit 4-12: m.deters@sportiefbesteed.nl / 06-42642848

 Brugklascoach voor een fijne start op de middelbare school


Het project van Jeugdformaat en Welzijn Rijswijk biedt een vrijwillige brugklascoach aan, die aandacht besteed aan bijvoorbeeld het maken van nieuwe vrienden, omgaan met onzekerheid, pesten, huiswerk plannen en vrijetijdsbesteding.

Wilt u meer informatie of een brugklascoach aanvragen voor uw kind? Neem dan contact op met het team jeugd van Welzijn Rijswijk via mail of telefoon: jeugd@welzijn-rijswijk.nl of 06 22945958

Welzijn Rijswijk wordt gesteund door het Oranjefonds: www.oranjefonds.nl/vrienden

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

 

 Dag Groep 8 Brugklas in zicht

 

- Ouderbijeenkomst 15 juli 2019 19.00- 20.30 uur Wijkcentrum Het Oude Raadhuis
Uitleg over training Jongeren
Tips & Tricks
Ins & outs van het puberbrein

- Tweedaagse training voor jongeren 29 & 30 augustus 2019 Wijkcentrum Het Oude Raadhuis
9.30- 16.00 uur

Een eigen brugklascoach behoort tot de mogelijkheden!

Info: jeugd@welzijn-rijswijk.nl
06 45 72 23 97

 

 

 

 

Boostcamp Junior 11-15 jaar

Ben jij een jongen of een meisje tussen de 11 en 15 jaar en vind je het leuk om buiten lekker sportief bezig te zijn, ben je niet bang om vies te worden en vind je het leuk om dit samen met kinderen uit de buurt te doen?
Dan is Boostcamp Junior zeker iets voor jou!


Wil jij jezelf een BOOST geven? Daag je zelf uit en kom naar onze Boostcamp! Het is voor iedereen geschikt, ook als je niet zo van sporten houdt! Je kunt altijd aansluiten!

Voor meer informatie en aanmelden,
bel naar team jeugd: 06 22945958 of mail naar: jeugd@welzijn-rijswijk.nl