Vanwege de maatregelen in strijd tegen het coronavirus bieden wij momenteel een alternatief dienstenaanbod.
Kijk voor Jeugd op deze pagina.

Jongerenwerk 12- 23 jaar

Bekijk hieronder ons activiteitenaanbod voor alle jongeren van Rijswijk, in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Neem gerust contact op voor meer informatie, of als je eens wilt deelnemen aan een activiteit.

Een coach speciaal voor jou!

Jongerencoaches: een coach speciaal voor jou!
Om optimaal te presteren hebben veel voetballers, artiesten, managers of zangers een eigen coach. Een jongere kan bij Welzijn Rijswijk ook gebruik maken van een coach om het beste uit zich zelf te halen: weerbaarder te worden, talenten te ontdekken, meer zelfvertrouwen te krijgen.

 • doe sociale vaardigheden op
 • verbreed je blik
 • bouw je gevoel van eigenwaarde op
 • krijg inzicht in je talenten

Een coach helpt een ‘kwetsbare’ jongere:

 • zijn/ haar zelfvertrouwen en motivatie te vergroten
 • antwoorden te vinden op leervragen in de brede zin
 • alternatieve oplossingsrichtingen te zoeken
 • zijn/ haar eigen ambities te leren kennen
 • zijn/ haar talenten te ontdekkenJe kan gebruik maken van een coach als je:
 • tussen 8 en 25 jaar oud bent
 • in Rijswijk woont
 • bereid bent om zes maanden lang minstens 1 keer per week met je coach af te spreken

Heb je interesse?

Contactpersoon: Gaby
Telefoon: 06 457 223 97
E-mail: jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Boostcamp

Voor jongeren tussen de 14 en 25 jaar. Boostcamp biedt een intensieve buitentraining, maar wel aangepast aan ieders eigen niveau. Extra aandacht gaat uit naar jongeren die problemen hebben met hun psychosociale functioneren en onvoldoende sociale en communicatieve vaardigheden hebben. Deze jongeren hebben een extra impuls nodig om de beoogde vaardigheden te leren en de bedoelde gedragsverandering te bereiken. Denk hierbij aan problemen als; een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, teruggetrokken gedrag, dominant en verbaal agressief gedrag, onvermogen om ruzies bij te leggen. Binnen de Boostcamp staat het actief ervaren en leren centraal. Weer of geen weer, de Boostcamp kan bijna altijd! Als het echt noodweer is, zal er binnen worden getraind.

Wil je fitter worden en persoonlijk groeien?
Ga dan de uitdaging aan en meld je aan voor de BOOSTCAMP!

Mail naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl of app met Gaby 06 457 223 97
Vermeld je naam, leeftijd, dan nemen we spoedig contact met je op.

jonginrijswijk.nl

Wist je dat er een speciale website jonginrijswijk.nl is voor en door Rijswijkse jongeren? Je vindt er informatie over veel interessante onderwerpen, maar ook leuke filmpjes en een uitgaansagenda. Vind je het leuk om te schrijven, filmen of te fotograferen voor deze site? Laat het ons weten!

Stay Connected

Stay Connected wil jongeren met een verleden in de jeugdhulp samenbrengen in een sociaal netwerk. We eten één keer per maand gezamenlijk en organiseren activiteiten: spelletjesavonden, een dj- workshop, we gaan bowlen, gaan naar de film of naar bijvoorbeeld Picnic in the Park. Eenzaamheid wordt zo voorkomen, jongeren vinden onderling begrip, erkenning en herkenning. Met Stay Connected bouwen jongeren uit de jeugdhulp een sociaal netwerk op waarin ze elkaar ondersteunen.

 • Wanneer: elke 3e donderdag van de maand 17.30 uur
 • Waar: Wijkcentrum Het Oude Raadhuis
 • Voor: jongeren tussen de 18 en 23 jaar met ervaring in de jeugdhulp, met name diegenen die net op zichzelf (gaan) wonen

ExpEx: Experienced Experts

“Jullie begrijpen me toch niet!”, zeggen jongeren vaak tegen hulpverleners. En dat klopt, de meeste hulpverleners hebben zelf geen verleden met jeugdzorg en weten dus niet hoe dat is. Misschien heb jij ook soms het gevoel dat je casemanager, voogd of hulpverlener je niet begrijpt. Dan is het fijn als je met iemand kan praten die vergelijkbare dingen heeft meegemaakt thuis, op school of in de hulpverlening. Iemand die weet hoe het is om problemen te hebben.

Daarom zijn er nu getrainde Experienced Experts (ExpEx) in Rijswijk. Dit zijn jongeren tussen de 18 en de 25 jaar, die zelf ervaring hebben in de jeugdzorg. Zij hebben in hetzelfde schuitje gezeten als jij, maar zijn nu klaar met de hulp. Uit eigen ervaring vertellen zij wat hem/haar geholpen heeft, wat ze hebben geleerd en hoe zij het hebben ervaren.

Een ExpEx ondersteunt jou vanuit eigen ervaring. Door naar je te luisteren en met je te praten en door je tips te geven hoe je ergens mee om kan gaan. Een ExpEx kan een maatje voor je zijn voor korte of lange tijd.

Wil jij weten wat de ExpEx voor jou kunnen betekenen, heb je behoefte aan meer informatie of wil je zelf een ExpEx worden?
Neem contact op met Gaby. E-mail: gaby.keasberry@welzijn-rijswijk.nl of bel/app: 06 457 223 97

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Ga naar contact