Jongerenwerk 18- 26 jaar

Bekijk hieronder ons activiteitenaanbod voor alle jongeren van Rijswijk, in de leeftijd van 18 tot 26 jaar. Neem gerust contact op voor meer informatie, of als je eens wilt deelnemen aan een activiteit.

Een coach speciaal voor jou!

Jongerencoaching
Door de coaching word je sociaal weerbaarder, ontdek je talenten en krijg je meer en nieuwe inzichten.
Een coach helpt je, door middel van wekelijkse afspraken en gesprekken, geeft je oefeningen en laat je ervaringen opdoen.

Heb je interesse?
jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Jongereninloop

Elke donderdag- en vrijdagavond van 18.30 – 20:00 voor de leeftijd 14 t/m 16  en van 20:00 – 22:00 voor 16+

Voor wie?Vanuit Welzijn Rijswijk draaien we een jongereninloop voor de jeugd van 15-25 jaar, waar ze lekker kunnen chillen. De entree is gratis en je mag komen en gaan wanneer jij dat wilt. Er is van alles te doen. We hebben een airhockey, tafeltennistafel, Nintendo Switch en er is zelfs een PlayStation 5. Ook zijn er zijn gezelschapsspellen en nog heel veel meer. We hebben in het buurthuis maandelijks themabijeenkomsten/voorlichtingen over voor de jeugd relevante onderwerpen.  Het buurthuis is ook een plek waar je met al je vragen terecht kan. De jongerenwerkers staan altijd klaar om deze te beantwoorden!

Power-up

In een gezellige sfeer, waarbij jongeren onder begeleiding van 2 jongerencoaches (waarvan 1 ExpEx), leuke bordspellen kunnen spelen. Come and join us! Op dit moment houden we de Power-up avonden online en in het Oude Raadhuis. Meedoen? Mail naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl.

Boostcamp

Dit is een intensieve buitentraining, gegeven onder professionele begeleiding.

De trainingen worden aangepast aan jouw eigen niveau. Vind je het lastig  om een praatje te maken en/of vriendschappen te sluiten, dan ben je zeker welkom. Tijdens de trainingen is ook aandacht voor zaken als: het hebben van een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, teruggetrokken gedrag, dominant en verbaal agressief gedrag, onvermogen om ruzies bij te leggen.
Binnen de Boostcamp staat het actief ervaren en leren centraal.

Deelname alleen mogelijk via aanmelding/doorverwijzing. Op woensdagavond is er Boostcamp Junior voor de leeftijd 10 t/m 14 jaar.

Wil je meer weten? Mail naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl

jonginrijswijk.nl

Wist je dat er een speciale website jonginrijswijk.nl is voor en door Rijswijkse jongeren? Je vindt er informatie over veel interessante onderwerpen, maar ook leuke filmpjes en een uitgaansagenda. Vind je het leuk om te schrijven, filmen of te fotograferen voor deze site? Laat het ons weten!

Stay Connected

Stay Connected brengt jongeren met een verleden in de jeugdhulp samen.
We eten één keer per maand gezamenlijk en organiseren activiteiten: spelletjesavonden, een dj- workshop, we gaan bowlen,  naar de film of naar bijvoorbeeld Picnic in the Park.

Leer elkaar kennen, maak nieuwe vrienden, vindt onderling begrip, erkenning en herkenning.
Met Stay Connected bouw je  een sociaal netwerk op waarin je elkaar ondersteunt.

  • Wanneer: elke laatste vrijdag van de maand 18.00 uur
  • Waar: Wijkcentrum Het Oude Raadhuis
  • Voor: jongeren tussen de 18 en 23 jaar met ervaring in de jeugdhulp, met name diegenen die net op zichzelf (gaan) wonen

ExpEx: Experienced Experts

“Jullie begrijpen me toch niet!”, zeggen jongeren vaak tegen hulpverleners. En dat klopt, de meeste hulpverleners hebben zelf geen verleden met jeugdzorg en weten dus niet hoe dat is. Misschien heb jij ook soms het gevoel dat je casemanager, voogd of hulpverlener je niet begrijpt. Dan is het fijn als je met iemand kan praten die vergelijkbare dingen heeft meegemaakt thuis, op school of in de hulpverlening. Iemand die weet hoe het is om problemen te hebben.

Daarom zijn er nu getrainde Experienced Experts (ExpEx) in Rijswijk. Dit zijn jongeren tussen de 18 en de 25 jaar, die zelf ervaring hebben in de jeugdzorg.
Zij hebben in hetzelfde schuitje gezeten als jij, maar zijn nu klaar met de hulp. Uit eigen ervaring vertellen zij wat hem/haar geholpen heeft, wat ze hebben geleerd en hoe zij het hebben ervaren.

Een ExpEx ondersteunt jou vanuit eigen ervaring. Door naar je te luisteren en met je te praten en door je tips te geven hoe je ergens mee om kan gaan. Een ExpEx kan een maatje voor je zijn voor korte of lange tijd.

Wil jij weten wat de ExpEx voor jou kunnen betekenen, heb je behoefte aan meer informatie of wil je zelf een ExpEx worden?
Neem contact op met jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Podcast ExpEx Rijswijk: #Isthisfixable?

De podcast #IsThisFixable is bedacht en opgezet door twee Rijswijkse ExpEx. Diverse onderwerpen kome hier aan bod. De podcast is afgelopen december van start gegaan. Leuk, leerzaam en biedt zeker afleiding! Luister de podcast via Spotify – #isthisfixable | Podcast op Spotify

Trainingen en workshops

Naast onze vaste activiteiten, bieden wij op aanvraag ook trainingen en workshops aan. Deze kunnen wij geven in één van onze wijkcentra, maar ook op locatie, zoals bijvoorbeeld scholen. Neem contact met ons op als je meer wilt weten  Mailen kan naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070 – 757 92 00.

Workshop ‘Omgaan met geld’

Deze workshop biedt je de handvaten om bewuster te worden van je uitgaven en waar je op moet letten.

Training ‘This is me!’

Heb je een migratieachtergrond en moeite met het ontdekken van jezelf? Tijdens deze training geven we je de tools om te kunnen omgaan met discriminatie, anders denken, racisme en uitsluiting. De identiteitsontwikkeling en verbinding met de samenleving vormt een belangrijke rol.

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Ga naar contact