Let op: Aangepaste dienstverlening & activiteiten

Wegens het coronavirus zijn er wijzigingen in onze dienstverlening en activiteiten. Leest u verder door op de knop hieronder te klikken.
Lees verder

Jongerenwerk 18- 26 jaar

Bekijk hieronder ons activiteitenaanbod voor alle jongeren van Rijswijk, in de leeftijd van 18 tot 26 jaar. Neem gerust contact op voor meer informatie, of als je eens wilt deelnemen aan een activiteit.

Een coach speciaal voor jou!

Jongeren coaching

Door de coaching  word je  sociaal weerbaarder, ontdekt je talenten, krijg je  meer en nieuwe inzichten

Een coach helpt je,  door middel van wekelijkse afspraken en gesprekken, geeft je oefeningen en laat je ervaringen opdoen.

Heb je interesse?

Contactpersoon: Gaby
Telefoon: 06 457 223 97
E-mail: jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Boostcamp

Dit is een intensieve buitentraining, gegeven onder professionele begeleiding.

De trainingen worden aangepast aan jouw eigen niveau. Vind je het lastig  om een praatje te maken en/of vriendschappen te sluiten, dan ben je zeker welkom. Tijdens de trainingen is ook aandacht voor zaken als: het hebben van een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, teruggetrokken gedrag, dominant en verbaal agressief gedrag, onvermogen om ruzies bij te leggen.
Binnen de Boostcamp staat het actief ervaren en leren centraal.

Deelname is alleen mogelijk via aanmelding/doorverwijzing

Wil je meer weten?
Mail naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl of app met Gaby 06 457 223 97

jonginrijswijk.nl

Wist je dat er een speciale website jonginrijswijk.nl is voor en door Rijswijkse jongeren? Je vindt er informatie over veel interessante onderwerpen, maar ook leuke filmpjes en een uitgaansagenda. Vind je het leuk om te schrijven, filmen of te fotograferen voor deze site? Laat het ons weten!

Stay Connected

Stay Connected brengt jongeren met een verleden in de jeugdhulp samen.
We eten één keer per maand gezamenlijk en organiseren activiteiten: spelletjesavonden, een dj- workshop, we gaan bowlen,  naar de film of naar bijvoorbeeld Picnic in the Park.
Leer elkaar kennen, maak nieuwe vrienden, vindt onderling begrip, erkenning en herkenning.
Met Stay Connected bouw je  een sociaal netwerk op waarin je elkaar ondersteunt.

  • Wanneer: elke 3e donderdag van de maand 17.30 uur
  • Waar: Wijkcentrum Het Oude Raadhuis
  • Voor: jongeren tussen de 18 en 23 jaar met ervaring in de jeugdhulp, met name diegenen die net op zichzelf (gaan) wonen

ExpEx: Experienced Experts

“Jullie begrijpen me toch niet!”, zeggen jongeren vaak tegen hulpverleners. En dat klopt, de meeste hulpverleners hebben zelf geen verleden met jeugdzorg en weten dus niet hoe dat is. Misschien heb jij ook soms het gevoel dat je casemanager, voogd of hulpverlener je niet begrijpt. Dan is het fijn als je met iemand kan praten die vergelijkbare dingen heeft meegemaakt thuis, op school of in de hulpverlening. Iemand die weet hoe het is om problemen te hebben.

Daarom zijn er nu getrainde Experienced Experts (ExpEx) in Rijswijk. Dit zijn jongeren tussen de 18 en de 25 jaar, die zelf ervaring hebben in de jeugdzorg.
Zij hebben in hetzelfde schuitje gezeten als jij, maar zijn nu klaar met de hulp. Uit eigen ervaring vertellen zij wat hem/haar geholpen heeft, wat ze hebben geleerd en hoe zij het hebben ervaren.

Een ExpEx ondersteunt jou vanuit eigen ervaring. Door naar je te luisteren en met je te praten en door je tips te geven hoe je ergens mee om kan gaan. Een ExpEx kan een maatje voor je zijn voor korte of lange tijd.

Wil jij weten wat de ExpEx voor jou kunnen betekenen, heb je behoefte aan meer informatie of wil je zelf een ExpEx worden?
Neem contact op met Gaby. E-mail: gaby.keasberry@welzijn-rijswijk.nl of bel/app: 06 457 223 97

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Ga naar contact