Let op: Aangepaste dienstverlening & activiteiten

Wegens het coronavirus zijn er wijzigingen in onze dienstverlening en activiteiten. Leest u verder door op de knop hieronder te klikken.
Lees verder

Kinderwerk 0-12 jaar

Bekijk hieronder ons activiteitenaanbod voor alle kinderen van Rijswijk, in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.
Neem  contact als je meer wilt weten of als je een keer wilt meedoen met een activiteit.

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e in Rijswijk

In Rijswijk valt van alles te doen en te beleven, dat wist je natuurlijk al lang. Maar heb jij wel eens iets van onze lijst gedaan?

Er staan 50 superleuke dingen op die je kunt beleven, onderzoeken of maken. In de tuin, in het park, op het strand, in een museum, noem maar op!

Benieuwd geworden? Kijk hier

Knutselclubs

Alle kids tussen de  4 en 12 jaar kunnen gezellig komen knutselen. Meedoen is gratis, kom gewoon eens langs!

  • Wijkcentrum Het Oude Raadhuis Krea Kids elke woensdagmiddag 15.30- 17.00 uur
  • Wijkcentrum Stervoorde woensdag oneven weken 13.00- 15.00 uur
  • Buurtsuper Sion elke woensdagmiddag 14.30- 16.00 uur

Superchefs

Jij wordt toch zeker ook een Superchef!
Basisschoolleerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 worden in acht weken omgetoverd tot echte Superchefs. De kinderen leren hoe gezond, lekker en leuk koken kan zijn en hoe ze gezonde en lekkere maaltijden en tussendoortjes kunnen bereiden. Ze proeven, ruiken en leren over buitenlandse keukens en over de schijf van vijf.

Alles wordt bijgehouden in een speciaal Superchefs- werkboek. Hiernaast krijgen de kinderen een receptenboek, een koksmuts en aan het einde van de cursus een echt Superchefs- certificaat! Aan het meedoen aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie of aanmelden:

stuur een mail naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl of  bel of app naar 06- 22 94 59 58.

Speeltuin Rozenstraat

Kom je buiten spelen?

Locatie: Rozenstraat (Ingang tussen Rozenstraat 46 en 50)

Dinsdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur

Geopend in het speeltuinseizoen.
Doelgroep: kinderen van 4 t/m 12 jaar

Dag groep 8, Brugklas in Zicht!

Brugklas in Zicht! richt zich op kinderen die binnenkort het basisonderwijs verlaten en extra risico lopen op schooluitval op de middelbare school. Niet omdat er iets mis is met deze kinderen, maar omdat hun omgevingsfactoren niet gunstig lijken voor een goede start in het middelbaar onderwijs. Kinderen waarbij de basisschoolleraar een beetje zijn hart vasthoudt als de laatste schooldag nadert. De brugklascoach is er voor die kinderen die door hun aard, gedrag of gezinsomstandigheden- of een combinatie daarvan- risico lopen bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs.

Brugklas in Zicht! bestaat uit:

  • tweedaagse training voor kinderen (11- 12 jaar)  in de laatste week van de zomervakantie op:
  • een ouderbijeenkomst
  • de mogelijkheid om gebruik te maken van een brugklascoach
  • Data worden binnenkort bekend gemaakt 

Aanmelden en meer informatie:
gaby.keasberry@welzijn-rijswijk.nl
06 – 45 72 23 97

Boostcamp Junior 10-14 jaar

Boostcamp junior is een sportactiviteit waar jongeren van 10 tot 14 jaar samen kunnen sporten. Tijdens het sporten werken we daar waar nodig spelenderwijs aan beoogde vaardigheden en gedragsverandering bij de jongeren. Gedacht kan worden aan problemen als: een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, teruggetrokken gedrag, dominant en verbaal agressief gedrag, onvermogen om ruzies bij te leggen. Binnen de Boostcamp staat het actief ervaren en leren centraal.

  • Waar: gymzaal Rehobothschool
  • Wanneer: iedere woensdag van 17.00- 18.00 uur

Wil jij jezelf een BOOST geven? Daag je zelf uit en kom naar onze Boostcamp! Het is voor iedereen geschikt, ook als je niet zo van sporten houdt. Je kunt altijd aansluiten.

Voor meer informatie en aanmelden, bel naar team jeugd: 06 454 74 442 of mail naar: jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Happy Fit

Happy Fit 4-12 is onderdeel van het  programma Happy Fit in Rijswijk. Happy Fit 4-12 richt zich op een gezonde leefstijl voor kinderen van 4-12 jaar en hun ouders in Rijswijk. Op verzoek van de gemeente Rijswijk heeft een aantal organisaties (GGD Haaglanden, Florence, Schoolformaat, Welzijn Rijswijk, JGZ, de Jutters en SEH) het programma Happy Fit 4-12 samengesteld. Happy Fit 4-12 bestaat uit sport- en beweegactiviteiten, workshops over gezonde voeding en ‘lekker in je vel zitten’ of een bezoek aan de supermarkt onder begeleiding van een diëtiste.

Happy Fit op scholen en in de wijk
Dit schooljaar worden er op drie scholen in Rijswijk Happy Fit 4-12 lessen en workshops voor kinderen en ouders over ‘lekker in je vel zitten’ gegeven. Daarnaast zijn er Happy Fit 4-12 activiteiten in de wijk(centra) voor alle kinderen, ouders en wijkbewoners over voeding, bewegen en welbevinden.

Extra vakantie activiteiten
In de vakanties organiseert Happy Fit 4-12  extra activiteiten om tijdens de vakantie lekker te bewegen en te ontspannen of om lekkere en gezonde hapjes te maken en deze natuurlijk zelf op te eten. Kijk hiervoor in de boekjes van de Ontdekkers Rijswijk:  se-haaglanden.nl/ouders/de-ontdekkers-rijswijk/

Happy Fit ambassadeurs
Happy Fit 4-12 heeft ambassadeurs die Happy Fit 4-12 promoten en ondersteuning bieden bij de activiteiten. Een ambassadeur geeft het gezonde voorbeeld en maakt organisaties, sportverenigingen en wijkbewoners bewust van het belang van een gezonde leefstijl voor kinderen.
Ook jij kunt ambassadeur worden! Voor meer informatie: jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Meer weten over Happy Fit in Rijswijk? Kijk snel op de Happy Fit Facebook pagina: www.facebook.com/HappyFitRijswijk/
Voor meer informatie of vragen over het project Happy Fit 4-12: neem contact op met Marcella Deters, Projectleider Happy Fit 4-12: m.deters@sportiefbesteed.nl / 06-42642848

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Ga naar contact