Kinderwerk 4-12 jaar

Bekijk hieronder ons activiteitenaanbod voor alle kinderen van Rijswijk, in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.
Neem contact op als je meer wilt weten of als je een keer wilt meedoen met een activiteit. Mailen kan ook naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070 – 757 92 00.

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e in Rijswijk

In Rijswijk valt van alles te doen en te beleven, dat wist je natuurlijk al lang. Maar heb jij wel eens iets van onze lijst gedaan?

Er staan 50 superleuke dingen op die je kunt beleven, onderzoeken of maken. In de tuin, in het park, op het strand, in een museum, noem maar op!

Benieuwd geworden? Kijk hier

Zomervakantie

In de schoolvakanties hebben we een breed aanbod aan activiteiten met verschillende thema’s (sport, natuur, cultuur, waterfun) waar kinderen kosteloos of tegen een kleine bijdrage aan kunnen deelnemen. Zo willen wij ervoor zorgen dat alle kinderen in Rijswijk een leuke vakantie tegemoet gaan. Het programma komt zo snel mogelijk online.

Knutselclub

In Wijkcentrum Stervoorde vinden er op woensdagmiddag creatieve activiteiten plaats bij de Knutselclub. De knutselclub wordt georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers en ouders. Meedoen is gratis, kom gewoon eens langs!

Alle kids tussen de 4 en 12 jaar kunnen gezellig komen knutselen.

  • Waar: Wijkcentrum Stervoorde
  • Wanneer: woensdag oneven weken 13.00- 15.00 uur

Speeltuin Rozenstraat

Kom je buiten spelen? Speeltuin Rozestraat is geopend in het speeltuinseizoen en bevindt zich nabij Rozenstraat 46. Het speeltuinseizoen is vanaf april t/m september

  • Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur

Dag groep 8, Brugklas in Zicht!

Brugklas in Zicht! richt zich op kinderen die binnenkort het basisonderwijs verlaten en extra risico lopen op schooluitval op de middelbare school. Niet omdat er iets mis is met deze kinderen, maar omdat hun omgevingsfactoren niet gunstig lijken voor een goede start in het middelbaar onderwijs. Kinderen waarbij de basisschoolleraar een beetje zijn hart vasthoudt als de laatste schooldag nadert. De brugklascoach is er voor die kinderen die door hun aard, gedrag of gezinsomstandigheden- of een combinatie daarvan- risico lopen bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs.

Brugklas in Zicht! bestaat uit:

  • tweedaagse training voor kinderen (11- 12 jaar) op woensdag 25 en donderdag 26 augustus 10.00 tot 16.00 uur
  • een ouderbijeenkomst op woensdag 7 juli – 19.00 tot 20.30 uur
  • de mogelijkheid om gebruik te maken van een brugklascoach

Aanmelden en meer informatie:
jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Boostcamp Junior 11-15 jaar

Boostcamp junior is een sportactiviteit waar jongeren van 11 tot 15 jaar samen kunnen sporten. Tijdens het sporten werken we daar waar nodig spelenderwijs aan beoogde vaardigheden en gedragsverandering bij de jongeren op basis van rots en water trainingen. Gedacht kan worden aan problemen als: een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, teruggetrokken gedrag, dominant en verbaal agressief gedrag, onvermogen om ruzies bij te leggen. Binnen de Boostcamp staat het actief ervaren en leren centraal.

  • Waar: gymzaal Rehobothschool
  • Wanneer: iedere woensdag van 17.00- 18.00 uur

Wil jij jezelf een BOOST geven? Daag je zelf uit en kom naar onze Boostcamp! Het is voor iedereen geschikt, ook als je niet zo van sporten houdt. Je kunt altijd aansluiten.

Voor meer informatie en aanmelden, bel naar team jeugd: 06 454 74 442 of mail naar: jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Trainingen en workshops

Naast onze vaste activiteiten, bieden wij op aanvraag ook trainingen en workshops aan. Deze kunnen wij geven in één van onze wijkcentra, maar ook op locatie, zoals bijvoorbeeld scholen. Neem contact met ons op als je meer wilt weten  Mailen kan naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070 – 757 92 00.

Assertiviteitstraining

Jezelf op een positieve manier weerbaar maken? PrOP-assertiviteitstrainingen leren kinderen op een positieve manier assertief te worden voor de invloeden van de buitenwereld. Denk hierbij aan social media, op straat en op school. De trainingen leiden tot meer zelfvertrouwen en hoe ze om kunnen gaan met de sociale media en cyberpesten. Wil je meer weten over deze training? Mail dan naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Training ‘On-/Offline’

Jouw kind assertiever maken op sociale media? Tijdens deze training (voor kinderen van 9 t/m jaar) wordt er ingegaan op de krachten en valkuilen van social media, en worden er tips gegeven om sterker in de schoenen te staan voor de invloeden van de buitenwereld. Aanmelden kan via jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Workshop ‘Omgaan met pesten’

Tijdens deze workshop geven we kinderen (4 t/m 12 jaar) de tools hoe ze om kunnen gaan met pesten en cyberpesten. Op een speelse manier geven we de kinderen handvaten hoe ze zich kunnen weren tegen het pesten.

Talentenworkshop

Om kinderen (8 t/m 12 jaar) zich zelf beter te laten begrijpen en te laten achterhalen waar hun kracht ligt, bieden wij een talentenworkshop aan. Bij de talentenworkshop komen verschillende activiteiten aan bod. Meer weten? Stuur een email naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.