Let op: Aangepaste dienstverlening & activiteiten

Wegens het coronavirus zijn er wijzigingen in onze dienstverlening en activiteiten. Leest u verder door op de knop hieronder te klikken.
Lees verder

Tienerwerk 12 – 17 jaar

Bekijk hieronder ons activiteitenaanbod voor alle jongeren van Rijswijk, in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Neem gerust contact op voor meer informatie, of als je eens wilt deelnemen aan een activiteit.

Een coach speciaal voor jou!

Jongerencoaching
Door de coaching word je sociaal weerbaarder, ontdek je talenten en krijg je meer en nieuwe inzichten.
Een coach helpt je, door middel van wekelijkse afspraken en gesprekken, geeft je oefeningen en laat je ervaringen opdoen.

Heb je interesse?
Contactpersoon: Gaby Keasberry
Telefoon: 06 457 223 97
E-mail: gaby.keasberry@welzijn-rijswijk.nl

Ambulant werk

Onze jongerenwerkers bieden Rijswijkse jongeren een duidelijk aanspreekpunt waar ze met diverse vragen terecht kunnen, ondersteund kunnen worden en ze zich kunnen uiten. Dit doen zij door veelvuldig op straat aanwezig te zijn en het contact met de jongeren te zoeken. Ze brengen de jongeren in Rijswijk in kaart, kennen een hoop jongeren erg goed en weten wat er speelt onder deze jongeren.

jonginrijswijk.nl

Wist je dat er een speciale website jonginrijswijk.nl is voor en door Rijswijkse jongeren? Je vindt er informatie over veel interessante onderwerpen, maar ook leuke filmpjes en een uitgaansagenda. Vind je het leuk om te schrijven, filmen of te fotograferen voor deze site? Laat het ons weten!

Ga naar de website

Boostcamp

Dit is een intensieve buitentraining, gegeven onder professionele begeleiding.

De trainingen worden aangepast aan jouw eigen niveau. Vind je het lastig  om een praatje te maken en/of vriendschappen te sluiten, dan ben je zeker welkom. Tijdens de trainingen is ook aandacht voor zaken als: het hebben van een negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, teruggetrokken gedrag, dominant en verbaal agressief gedrag, onvermogen om ruzies bij te leggen.
Binnen de Boostcamp staat het actief ervaren en leren centraal.

Deelname alleen mogelijk via aanmelding/doorverwijzing. Op woensdagavond is er Boostcamp Junior voor de leeftijd 10 t/m 14 jaar.

Wil je meer weten? Mail naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Girls’ talk

Girls’talk bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur die gaan over seksuele voorlichting. Deze voorlichting wordt gegeven aan tienermeiden met diverse achtergronden. In een kleine groep van maximaal 8 meiden praten we over verschillende onderwerpen. Meer informatie en aanmelden via Gaby Keasberry, gaby.keasberry@welzijn-rijswijk.nl of 06 – 45 72 23 97

Brugklas in Zicht

De stap naar de middelbare school is leuk, maar kan best spannend zijn.

Wij bieden een gratis 2 daagse training die jou helpt goed voorbereid dit nieuwe avontuur aan te gaan. Ook heb je de mogelijkheid om een brugklasmaatje te krijgen waar je je belevenissen mee kan delen.

Data: woensdag 25 en donderdag 26 augustus 10.00 tot 16.00 uur

Aanmelden & meer informatie:
gaby.keasberry@welzijn-rijswijk.nl
06 – 45 72 23 97

Trainingen en workshops

Naast onze vaste activiteiten, bieden wij op aanvraag ook trainingen en workshops aan. Deze kunnen wij geven in één van onze wijkcentra, maar ook op locatie, zoals bijvoorbeeld scholen. Neem contact met ons op als je meer wilt weten  Mailen kan naar jeugd@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070 – 757 92 00.

Training #Fixyourshit

Word je binnenkort 18 jaar en krijg je vanuit huis nog niet alle informatie of heb je behoefte aan meer informatie? Deze training laat je bewuster worden door verschillende vaardigheden toe te passen, om de veranderingen die gaan komen beter te begrijpen. De training is 2 avonddelen.

Assertiviteitstrainingen

Jezelf op een positieve manier weerbaar maken? PrOP-assertiviteitstrainingen leren tieners op een positieve manier assertief te worden voor de invloeden van de buitenwereld. Denk hierbij aan social media, op straat en op school. De trainingen leiden tot meer zelfvertrouwen en hoe ze om kunnen gaan met de sociale media en cyberpesten.

Workshop ‘Omgaan met geld’

Deze workshop biedt je de handvaten om bewuster te worden  van je uitgaven en waar je op moet letten.

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Ga naar contact