Op woensdagavond 29 september vindt het tweede Ervaringscafé van ExpEx Haaglanden plaats in Het Oude Raadshuis in Rijswijk aan de Laan Hofrust 4. Tussen 18.00 en 21.00 uur is iedereen vanaf 16 jaar welkom om ervaringen op te doen die ze verder kunnen helpen hun leven vorm te geven zoals zij dat willen. Het thema van het tweede Ervaringscafé is verbinding.

 Wat is een Ervaringscafé?
Een Ervaringscafé is een plek vóór en dóór jongeren. Hier kunnen jongeren elkaar leren kennen, elkaar ontmoeten, ervaringen delen, workshops volgen en creatief bezig zijn. De activiteiten krijgen vorm vanuit de wensen en behoeften van de jongeren zelf. Het is een plek waar jongeren zich veilig kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn.

Programma
Hoe vind jij de verbinding terug met jezelf en daardoor ook met anderen? Hoe ga in je gesprek en blijf je eerlijk naar jezelf? En hoe blijf je in contact met die ander vanuit authenticiteit zonder jouw normen en waarden kwijt te raken? Hoe stel jezelf open voor een andere denkwijze en meer!
Programma
18.00 – 18.15 uur: Inloop
18.15 – 19.00 uur: Eten voor de mee-eters
19.00 – 19.10 uur: Informatie ExpEx en meer
19.10 – 20.00 uur: Hoe verbind je je met anderen in het nieuwe normaal?
20.00 – 20.15 uur: Pauze
20.15 – 20.45 uur: Lichaamsgerichte oefening

 Alle jongeren vanaf 16 jaar welkom
Het Ervaringscafé is voor alle jongeren vanaf 16 jaar die andere jongeren willen ontmoeten, samen willen eten, vragen hebben over hoe je bepaalde dingen aanpakt in het leven en meer over het project ExpEx (ervaringsdeskundige vrijwilligers uit de jeugdhulp en psychiatrie) willen weten.

 Aanmelden
Jongeren kunnen zich aanmelden via de link: https://tinyurl.com/ervaringscafeseptember
De organiserende groep ExpEx weet graag hoeveel jongeren er komen in verband met het avondeten.

 Het Ervaringscafé is onderdeel van Love Your Mind
Love Your Mind is een project bedacht door jongeren uit de regio Haaglanden. Zij werken momenteel aan het (on-,  en offline) creëren van een platform voor jongeren die kampen met uitdagingen in het leven zoals hun mentale gezondheid. Deze jongeren kunnen via Love Your Mind op een laagdrempelige manier steun krijgen van andere jongeren als zij vragen of problemen ervaren in het leven.