Zijne Majesteit de koning Willem-Alexander heeft op maandagavond 3 april een Iftar- Ontmoetingsdiner bij Welzijn Rijswijk bijgewoond. De Iftar stond in het teken van ontmoeting, saamhorigheid en verbinding. Ruim 80 inwoners met diverse achtergronden, leeftijd en geloofsovertuigingen waren aanwezig.De komst van de koning was een groot geheim. Slechts een handjevol mensen waren hiervan op de hoogte. ‘Zo normaal mogelijk’ was het credo van de avond. De koning wilde de genodigden verrassen met zijn aanwezigheid en arriveerde rond 20.00 uur bij het wijkcentrum Stervoorde. Het programma was in volle gang toen de koning ‘opeens’ werd aangekondigd. De nietsvermoedende inwoners keken verbouwereerd toe hoe de koning de zaal inliep.

Drie wereldreligies op een podium

In verschillende wereldreligies speelt vasten een belangrijke rol. Drie wereldreligies stonden naast elkaar op het podium en vertelden vanuit hun overtuiging wat vasten betekent. Zowel Dominee Hans van ’t Hof, van de Protestantse kerk Leeuwendaal Rijswijk als Pandit Shakiel Roeplal en Hadji Hoesseinali Abdoelrazak riepen op tot “omkijken naar elkaar en een tijd van bezinning”.

Samen met de koning en burgemeester Sahin aan tafel
Na de toespraken en het gebed werd het vasten traditioneel verbroken met dadels en melk. De verwondering veranderde al snel in vertrouwd. De koning en burgemeester spraken met verschillende inwoners over hun wijk en wat zij doen voor hun buurtgenoten. De gesprekken gingen over verbindende activiteiten tot aan persoonlijke verhalen.

De wereldkeuken van Welzijn Rijswijk

Op tafel stonden zowel vegetarische- als halal kipgerechten. Er is rekening gehouden met alle wereldreligies. De Iftar-maaltijd werd verzorgd door vrijwilligers van de Wereldkeuken. Zij bereiden maaltijden uit hun land van afkomst. Buurtbewoners kunnen maandelijks aansluiten bij de Wereldkeuken die in het wijkhuis Stervoorde wordt georganiseerd.

Over Welzijn Rijswijk

Het is de eerste keer dat het Iftar- Ontmoetingsdiner is georganiseerd door Welzijn Rijswijk. Madhu Jokhoe, projectleider van Welzijn Rijswijk. “Wij hebben er alles aan gedaan om op zo’n korte termijn een diversiteit aan inwoners van verschillende leeftijden, geslacht en afkomst, uit verschillende wijken met elkaar in verbinding te brengen”.

Welzijn Rijswijk versterkt het welzijn van inwoners door de kracht van samen optimaal in te zetten. Dit doen zij door verbinding te zoeken met inwoners waarin iedereen mag meedoen. Daarmee wordt de sociale samenhang versterkt. Andere feestdagen, waaronder Burendag, Kerst, Pasen en Vrouwendag worden ook gevierd. Iedereen telt en doet mee!

Zie ook: