Vanwege de maatregelen in strijd tegen het coronavirus bieden wij momenteel een alternatief dienstenaanbod.
Kijk voor Mantelzorg op deze pagina.

Mantelzorgwaardering 2020

Aanvragen parkeervergunning voor mantelzorgers

Als mantelzorger bent u van grote waarde, voor de naaste(n) die u verzorgt en voor de samenleving. De gemeente Rijswijk waardeert de inzet van mantelzorgers met een financieel extraatje.

Bent u mantelzorger? Als mantelzorger zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, een vriend, buur of kennis. Zorgt u voor iemand in Rijswijk, dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen via Mantelzorg Welzijn Rijswijk. U kunt de mantelzorgwaardering jaarlijks één keer aanvragen.

Let op: De mantelzorgwaardering 2020 kan tot 1 september 2020 worden aangevraagd.

Voorwaarden

  • U zorgt (of zorgde) in 2020 langdurig en onbetaald voor een naaste
  • De persoon voor wie u zorgt, woont en is ingeschreven in de gemeente Rijswijk
  • U staat bij ons (Welzijn Rijswijk) geregistreerd als mantelzorger

Indien u aan de voorwaarden voldoet komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. De gemeente Rijswijk zal het bedrag rond 10 november 2020 naar u overmaken. Alleen volledig en juist ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. Per mantelzorger kan één mantelzorgwaardering worden aangevraagd.

Aanvragen mantelzorgwaardering

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven als mantelzorger door te mailen naar waardering@welzijn-rijswijk.nl of te bellen met 070- 757 92 00.

U kunt zich ook inschrijven met de aanvraagkaart die u vindt in de folder: Mantelzorgwaardering 2019. U kunt deze folder ophalen in de wijkcentra en bij het gemeentehuis. Na ontvangst van de aanvraag  nemen wij telefonisch contact met u op voor een intakegesprek.
Zonder dit gesprek is het niet mogelijk om de mantelzorgwaardering te ontvangen.

Vragen?

Heeft u nog vragen over mantelzorg of de mantelzorgwaardering? Neem dan contact op met één van onze mantelzorgconsulenten via 070 – 7579200 of mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Als mantelzorgconsulenten ondersteunen wij mantelzorgers. We zijn onafhankelijk en onze dienstverlening is gratis. We denken met u mee, geven advies en informatie waar nodig en houden u op de hoogte van nieuws, bijeenkomsten en tips via onze nieuwsbrief. Ook werken wij samen met vrijwilligers, die de zorg zo nu en dan van u kunnen overnemen.

Wilt u uitgeschreven worden als mantelzorger bij Welzijn Rijswijk?
Mail naar mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl of bel naar: 070-757 92 00.

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Ga naar contact