Respijtzorgvrijwilligers

Als mantelzorger bent u vooral bezig met zorgen voor een ander. Om de zorg vol te houden is het belangrijk om tijd voor uzelf te nemen. Er even tussen uit te gaan om uzelf weer op te laden. Het is fijn als dit vanuit uw eigen omgeving te organiseren is met uw familie, vrienden, buren en of kennissen. Soms is er maar een klein netwerk, dan kan er gezocht worden naar vervangende mantelzorg, ook wel respijtzorg genoemd.

Mantelzorg Welzijn Rijswijk heeft vrijwilligers die ingezet worden bij de vervangende mantelzorg. De vrijwilliger komt op bezoek bij de zorgvrager, zodat de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf heeft. Dit kan incidenteel, maar ook voor langere duur op een vast tijdstip in de week. De vrijwilligers die ingezet worden zijn goed voorbereid op deze taak. Samen met uw wensen kijken we naar een geschikte vrijwilliger. Een goede persoonlijke ‘klik’ is uiteraard een vereiste, verder wordt er goed doorgesproken welke activiteiten er ondernomen kunnen worden; een wandeling maken, een goed gesprek voeren en/of een spelletje.

De vrijwilligers komen maximaal één keer per week voor een aantal uren, de tijden en dagen worden vooraf afgesproken, aanpassingen kunnen in samenspraak gemaakt worden.

Dit aanbod is een lichte vorm van respijtzorg er bestaan ook organisaties die zorgtaken kunnen overnemen.

Meer weten?

Denkt u aan respijtzorg? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van respijtzorg in Rijswijk en denken met u mee over een passende oplossing. Bel naar 070 – 757 9 200 of stuur een mail via onderstaande knop.

Meneer W. heeft Alzheimer, zijn vrouw zorgt grotendeels voor hem. Mevrouw is nog erg ondernemend en doordat er een vrijwilliger komt hoeft mevrouw die middag even niet te zorgen en heeft ze even tijd voor haar zelf.

Meneer O. woont samen met zijn vrouw, mw heeft een zeldzame hersenziekte. Meneer gaat graag naar zijn ‘tuintje’ in Delft maar vind het moeilijk om zijn vrouw alleen te laten. Nu komt een vrijwilliger 1x per week om samen met mevrouw te wandelen en kan meneer met een gerust hart naar zijn ‘tuintje’

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.