Let op: Aangepaste dienstverlening & activiteiten

Wegens het coronavirus zijn er wijzigingen in onze dienstverlening en activiteiten. Leest u verder door op de knop hieronder te klikken.
Lees verder

Mantelzorgwaardering 2020

Personen die mantelzorg geven aan een naaste die in Rijswijk woont, kunnen de jaarlijkse mantelzorgwaardering weer aanvragen. Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, familielid of iemand anders uit de omgeving. Met dit financiële extraatje wil de gemeente Rijswijk hen waarderen voor hun hulp en inzet. 

Wethouder Welzijn Johanna Besteman: “Het is dit jaar door het corona-virus weer goed duidelijk geworden hoe belangrijk het is dat we voor elkaar zorgen. Maar er zijn mensen die altijd al extra zorg geven aan iemand om wie ze geven. Soms iedere dag of zelfs 24 uur per dag. Mantelzorg is niet altijd gemakkelijk, maar wel van onschatbare waarde. Daarom ben ik blij dat we ook dit jaar al die mantelzorgers in Rijswijk weer kunnen bedanken met een financieel extraatje.” 

Naast de waardering van € 75,00 ontvangen mantelzorgers dit jaar een gratis entreekaart voor Museum Rijswijk. Er mag ook gratis een introducée mee. De waardering wordt rond de Dag van de Mantelzorg (10 november 2020) uitbetaald op uw bankrekening. De vrijkaart voor het Museum wordt per post naar u verzonden.

Let op: De Mantelzorgwaardering kon tot 1 september worden aangevraagd. Een aanvraag voor 2020 is dus niet meer mogelijk. In 2021 zal de gemeente Rijswijk de eventueel nieuwe waardering vaststellen en daarna communiceren.

Voorwaarden

Heeft u in 2019 de mantelzorgwaardering ontvangen? U krijgt deze automatisch ook in 2020 uitgekeerd, u hoeft hier niets voor te doen. 

Wilt u de waardering aanvragen? Dit kan als:

  • u in 2020 mantelzorger bent (geweest);
  • de persoon voor wie u zorgt in de gemeente Rijswijk woont en ingeschreven staat*; 
  • u bij ons geregistreerd staat als mantelzorger. Staat u nog niet geregistreerd? Wij nemen dan na ontvangst van uw aanvraag contact met u op voor een intakegesprek.

*Zorgt u voor iemand buiten Rijswijk? U kunt dan de waardering aanvragen bij de gemeente waar de persoon voor wie u zorgt woont.

Vragen?

Inwoners met vragen over de mantelzorgwaardering of mantelzorg kunnen contact opnemen met één van onze mantelzorgconsulenten door te bellen naar: (070) 757 92 00 of te e-mailen naar waardering@welzijn-rijswijk.nl.

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Ga naar contact