Mantelzorgwaardering

Als mantelzorger zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, een vriend, buur of kennis. U bent van grote waarde, zowel voor de naaste(n) die u verzorgt als voor de samenleving. De gemeente Rijswijk waardeert de inzet van mantelzorgers met een jaarlijks financieel extraatje. De waardering wordt rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) uitbetaald.

Staat u nog niet ingeschreven bij Welzijn Rijswijk en zorgt u voor iemand in Rijswijk, dan kunt u de mantelzorgwaardering ontvangen, hiervoor dient u ingeschreven staan als mantelzorger bij Mantelzorg Welzijn Rijswijk.

Voorwaarden

Heeft u vorig jaar de mantelzorgwaardering ontvangen? U krijgt deze automatisch ook in het volgende jaar uitgekeerd, u hoeft hier niets voor te doen.

Voorwaarden
Wilt u de waardering aanvragen? Dit kan als:

  • u minimaal 3 maanden van het jaar mantelzorger bent (geweest);
  • de persoon voor wie u zorgt in de gemeente Rijswijk woont en ingeschreven staat*;
  • u bij ons geregistreerd staat als mantelzorger. Staat u nog niet geregistreerd? Vul het formulier in dat u op deze pagina kunt downloaden of bel naar 070 – 757 92 00

*Zorgt u voor iemand buiten Rijswijk? U kunt dan de waardering aanvragen bij de gemeente waar de persoon voor wie u zorgt woont.

Aanmeldformulier Mantelzorgwaardering

Via onderstaande knop kunt u het Aanmeldformulier Mantelzorgwaardering downloaden. U kunt deze op de computer invullen, of uitprinten.

Vragen?

Inwoners met vragen over de mantelzorgwaardering of mantelzorg kunnen contact opnemen met één van onze mantelzorgconsulenten door te bellen naar: (070) 757 92 00 of te e-mailen naar waardering@welzijn-rijswijk.nl.

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.