Online Alzheimercafe
Het Alzheimer Café Rijswijk is een maandelijkse bijeenkomst voor iedereen die met dementie te maken heeft. Het café wordt door de corona-maatregelen niet in wijkcentrum Stervoorde gehouden, maar is digitaal vanaf huis te volgen.

Op dinsdag 1 december is ook voor Rijswijkse mantelzorgers het Alzheimer Café Zoetermeer via een live-verbinding vanuit de eigen woning online te volgen. De gespreksleider gaat met deskundigen in gesprek en alle deelnemers kunnen dit via een beeldscherm live volgen. De deelnemers kunnen wanneer zij dat willen per telefoon vragen stellen of suggesties doorgeven. Deze worden door het telefoonteam ter plekke ingebracht in het overleg en gelijk beantwoord. Het gesprek met de deskundige wordt ook op video vastgelegd en is later op elk gewenst moment te bekijken.

Het onderwerp tijdens het Alzheimer Café op dinsdag 1 december is ‘gedragsveranderingen bij mensen met dementie’. De gastsprekers tijdens deze avond zijn mw. Mariska Blaas (neuropsycholoog) en mw. Lia Ketel (partner en mantelzorger). De muzikale omlijsting wordt verzorgd door musicalster René van Kooten..

Aanmelden voor dit online café
Wie belangstelling heeft om het Alzheimer Café digitaal bij te wonen op dinsdag 1 december van 19:30 tot rond 20:45 uur of wie nadien het Alzheimer Café wil terugkijken kan dat per mail laten weten via het emailadres: middelhoek@alzheimervrijwilligers.nl.

U krijgt dan een mail terug met een eenvoudige instructie.