Inwoners van Rijswijk die mantelzorg geven aan een naaste, kunnen de jaarlijkse mantelzorgwaardering weer aanvragen. Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, familielid of iemand anders uit de omgeving. Met dit financiële extraatje wil de gemeente Rijswijk hen waarderen voor hun hulp en inzet.

Wethouder Johanna Besteman (Welzijn): “Mantelzorgers zijn altijd onmisbaar, maar dat bleek tijdens de coronacrisis nog eens te meer. Ze zorgen met zoveel liefde voor een naaste en verdienen daarom onze grootst mogelijke steun. Mantelzorg is niet altijd makkelijk, maar wel van onschatbare waarde. Daarom ben ik blij dat we ook dit jaar al die mantelzorgers in Rijswijk weer kunnen bedanken met een financieel extraatje”.

Naast het extraatje van € 75,00 ontvangen mantelzorgers dit jaar een gratis entreekaart voor Museum Rijswijk. Er mag ook gratis een introducee mee. Hiermee hebben de mantelzorgers de gelegenheid om met hun naaste ook te genieten van de cultuur in de stad. De waardering wordt rond de Dag van de Mantelzorg (10 november 2020) uitbetaald. De vrijkaart voor het Museum wordt per post verzonden.

Voorwaarden

De waardering aanvragen kan als:

  • u in 2020 mantelzorger bent (geweest);
  • de persoon voor wie u zorgt in de gemeente Rijswijk woont en ingeschreven staat;
  • u bij Welzijn Rijswijk geregistreerd staat als mantelzorger.

Aanvragen

Vraag de mantelzorgwaardering vóór 1 september 2020 aan via het aanvraagformulier ‘Mantelzorgwaardering’:

  • Download het via deze pagina;
  • Vraag het aan via waardering@welzijn-rijswijk.nl;
  • Of vraag het aan via 070 – 757 92 00.

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers vervullen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. De gemeente Rijswijk vindt het belangrijk om mantelzorgers die zorgen voor een Rijswijker te ondersteunen en te waarderen. Om te voorkomen dat de zorg veel te zwaar wordt en de mantelzorger dit niet kan volhouden, kan één van onze mantelzorgconsulenten ondersteuning bieden bij de zorgtaken. Mantelzorgers kunnen er terecht voor alle vormen van mantelzorgondersteuning.

Vragen

Inwoners met vragen over de mantelzorgwaardering of mantelzorg kunnen contact opnemen met één van onze mantelzorgconsulenten via: 070 – 757 92 00 of waardering@welzijn-rijswijk.nl.