Op dinsdag 14 februari op Valentijnsdag werden ouderen in Rijswijk in het zonnetje gezet met een drie-gangendiner op het politiebureau. Met politiebusjes werden 30 senioren opgehaald bij hun woning om vervolgens naar het politiebureau gebracht te worden. Daar aangekomen werden zij ontvangen door politiemensen van het basisteam Rijswijk en medewerkers van Welzijn Rijswijk. In het politiebureau was de versierde kantine omgetoverd tot een restaurant waar genoten kon worden van een drie-gangendiner welke vooraf werd geopend wethouder Welzijn Gijs van Malsen en teamchef van de politie Stefan van Egmond.

Wethouder Gijs van Malsen: “Dit diner is een van de mooie initiatieven die we in Rijswijk hebben om mensen met elkaar te verbinden en hen te laten weten dat zij er niet alleen voor staan. Ik vind het fantastisch om te zien hoe de politie met Welzijn Rijswijk dit diner opgezet geeft en mensen niet alleen een gezellige avond met lekker eten biedt, maar ook hun netwerk uitbreidt. Zo geven we meer mensen de kans om gelijkwaardig mee te doen in Rijswijk.”

Teamchef Stefan van Egmond: ‘Als politie hebben we vaak met ellende te maken. Het is mooi dat we ons als politie op een positieve manier kunnen laten zien. Niet alleen voor ouderen is dit een geweldige ervaring, ook de politiemensen die zich op deze avond vrijwillig en belangeloos inzetten genieten hiervan.”

Als muzikale verrassing gaf het politiemannenkoor Entre Nous tijdens het diner een optreden wat met een warm applaus werd ontvangen door de aanwezigen.

De gemeente, politie Rijswijk en Welzijn Rijswijk kijken terug op een geslaagde avond en danken de sponsoren voor hun bijdrage in natura: cateraar Hageman Partycatering, supermarkt de Plus

Jongenotter, feestwinkel SoLow Rijswijk, bloemist Fleuribelli en event planner HET PLANBUREAU.