Personenalarmering

U woont zelfstandig, maar wilt wel zeker weten dat er altijd iemand in de buurt is als u echt hulp nodig heeft. De personenalarmering van Welzijn Rijswijk biedt  uitkomst. In geval van nood kunt u met dit systeem hulp regelen, bijvoorbeeld als u bent gevallen. Zo kunt u veilig in uw eigen huis blijven wonen.

Leest u hieronder voor meer informatie of neemt u direct contact op met Personenalarmering via telefoonnummer: 070 757 92 00 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 – 13.30 uur) of e-mail: alarm@welzijn-rijswijk.nl

Wilt u zich aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om het aanmeldformulier in te vullen. Druk daarna op de knop ‘verstuur formulier’

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt, wordt een Bosch zorgunit en de bijbehorende draadloze zender bij u thuis geplaatst. De draadloze zender kunt u om uw hals of om uw pols dragen. De zender heeft een bereik van 50 meter en is waterdicht. Vanaf iedere plek in uw woning of tuin kunt u met één druk op de knop om hulp vragen. Het apparaat geeft een duidelijke alarmtoon en komt automatisch binnen bij de alarmcentrale van Spoedzorg Haaglanden en is 24 uur per dag bereikbaar. Als de alarmtoon op uw apparaat uit gaat, is het alarm ontvangen op de alarmcentrale. Uw gegevens zijn daar bekend. Na ongeveer 30 seconden ontstaat er een spreekluisterverbinding met de centrale. Vanuit Spoedzorg Haaglanden kan er dan met u gesproken worden en u kunt aangeven waarom u alarm heeft gemaakt. Ook als u niet in staat mocht zijn om te spreken komt de hulpverlening toch in actie.

Een verzorgende komt naar u toe. Om bij u binnen te komen wordt er, indien nodig, gebruik gemaakt van uw huissleutel(s), die u heeft afgegeven bij het aansluiten van het alarmapparaat. Deze sleutels worden bij Spoedzorg Haaglanden onder een codenummer veilig bewaard. Afhankelijk van de situatie waarschuwt de verzorgende de huisarts of ambulancedienst. Indien gewenst wordt ook één van uw contactpersonen gebeld, die u zelf voor dat doel hebt opgegeven.

Voor wie?

Alle inwoners van Rijswijk kunnen gebruik maken van onze personenalarmering. Ook  een tijdelijke aansluiting, bijv. na ontslag uit het ziekenhuis of in afwachting van verhuizing naar een verzorgingshuis, is mogelijk

Spoedzorg Haaglanden

De dienst bieden wij aan in samenwerking met Spoedzorg Haaglanden (HWW en Florence).

Kosten

U betaalt bij aanvang eenmalige aansluitkosten van € 62,–. Het abonnement op het alarmsysteem bedraagt € 23,20 per maand. De alarminstallatie blijft eigendom van Welzijn Rijswijk. U krijgt de apparatuur dus in bruikleen waarvoor een zogenaamd ‘gebruikerscontract’ wordt afgesloten. U dient in het bezit te zijn van een vaste telefoonaansluiting. De abonnementskosten worden automatisch van uw rekening afgeschreven.

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk. Neemt u hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.