Seniorenadvies

De Seniorenadviseur biedt op een laagdrempelige manier informatie, advies, ondersteuning en kortdurende begeleiding onder andere op het gebied van zorg, wonen, welzijn en financiën. De Seniorenadviseur gaat met u op zoek naar mogelijke oplossingen, zodat u weer verder kunt. Er wordt nauw samengewerkt met andere instellingen, (vrijwilligers) organisaties en dienstverleners. U beslist zelf welke acties in uw specifieke situatie ondernomen worden.

De doelgroep
Zelfstandig wonende senioren in Rijswijk vanaf 65 jaar. Behalve senioren kunnen ook familieleden en mantelzorgers van senioren en professionals terecht bij de Seniorenadviseur.

Hoe gaat de Seniorenadviseur te werk?

Zorg en welzijn is voortdurend in beweging. Het is soms lastig om te weten waar of bij wie u moet zijn. De seniorenadviseur is als een spin in een web. Samen met u worden uw vragen op een rij gezet en u wordt met raad en daad bijgestaan. De Seniorenadviseur geeft u informatie, advies, begeleiding en/of de ondersteuning, die nodig is om de situatie te verbeteren. Zo nodig zorgt de Seniorenadviseur voor bemiddeling of een doorverwijzing. Er wordt contact met u gehouden tot een mogelijke oplossing is bereikt en u weer verder kunt.

U kunt hen, ook tijdens de huidige coronapandemie, via de mail of telefonisch benaderen als u informatie en/of advies wilt vragen. Indien de maatregelen het toestaan, komen zij op huisbezoek indien dit nodig is.

De werkdagen en telefoonnummers van de seniorenadviseurs vindt u hiernaast.

Mail: seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl

Aan de diensten van de seniorenadviseur zijn geen kosten verbonden.

Informatief huisbezoek

Ieder jaar worden Rijswijkse inwoners die de leeftijd van 80, 85, 90, 95 of 100 jaar bereiken, uitgenodigd voor het Informatief Huisbezoek. Tijdens het Informatief Huisbezoek wordt u bezocht door één van onze vrijwilligers. Zij nemen een anonieme vragenlijst bij u af en informeren u over diverse onderwerpen. De verzamelde informatie wordt (anoniem) met de gemeente gedeeld, zodat zij op de hoogte zijn van hoe senioren het ouder worden in Rijswijk ervaren en op welke punten zij het beleid eventueel kunnen aanpassen. Blijkt uit het bezoek dat u vragen heeft die de vrijwilliger niet kan beantwoorden, dan zal (met uw toestemming) de seniorenadviseur contact met u opnemen.

Het Informatief Huisbezoek & corona

Tijdens de bezoeken worden de, op dat moment geldende, corona-maatregelen door de vrijwilligers in acht genomen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met één van de seniorenadviseurs via 070-757 92 00 of seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl

Welzijnsbeurs
De seniorenadviseurs organiseren jaarlijks een Welzijnsbeurs. Gezien de lange duur van de corona maatregelen is momenteel nog niet duidelijk of deze in 2022 kan plaatsvinden, maar wij willen u, ook op afstand, van goede informatie en advies voorzien. Omdat de Welzijnsbeurs de afgelopen twee jaar niet door kon gaan is er een alternatief bedacht: een brochure boordevol informatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn. In het blokje hiernaast kunt u de brochure bekijken. Wilt u graag een fysiek exemplaar ontvangen. Bel dan naar 070-757 92 00 of mail naar seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl

Nationale Ouderendag
De seniorenadviseurs organiseren jaarlijks activiteiten rond Nationale Ouderendag. Dit jaar is de Nationale Ouderendag op vrijdag 7 oktober. Houdt de website en onze sociale media in de gaten voor meer informatie.

Themabijeenkomsten
De seniorenadviseurs organiseren jaarlijks diverse themabijeenkomsten, cursussen en workshops op het gebied van wonen, zorg, welzijn of financiën. Dit jaar komen onder andere ‘leven met een gehoorbeperking’ en ‘levenstestament’ aan bod. Houd de website en onze sociale media in de gaten voor de komende themabijeenkomsten, cursussen en workshops.

Spreekuren op locatie
U kunt uw vragen iedere werkdag telefonisch of per mail stellen. Ook zijn afspraken op één van de Wijkcentra mogelijk of kunnen wij bij u op huisbezoek komen. Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn gaan de we ook spreekuren op locatie houden, bijvoorbeeld in een seniorenflat. U kunt dan bij ons binnenlopen met al uw vragen. Ook uw familieleden of mantelzorgers zijn van harte welkom tijdens de spreekuren. Zodra de locaties, data en tijden bekend zijn zullen deze o.a. hier worden geplaatst.

Nieuwsbrief
Ieder kwartaal geven de seniorenadviseurs samen met de mantelzorgconsulenten een nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief staan handige tips, actuele informatie en komende activiteiten. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen, meld u dan aan via het aanmeldblokje hiernaast of bel naar 070-757 92 00

Muziekmiddagen

Samen met mantelzorgondersteuning organiseren we iedere eerste zaterdagmiddag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur een muziekmiddag in Wijkcentrum Stervoorde. Deze muziekmiddag is speciaal voor senioren, mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen. Vrijwilliger Michael en Sagar draaien gezellige plaatjes en staan altijd open voor verzoekjes. Heeft u zin om een dansje te doen? Ook dat kan! Klets, geniet & ontmoet!

Muziekmiddagen 2022

 • Zaterdag 5 februari
 • Zaterdag 5 maart
 • Zaterdag 2 april
 • Zaterdag 7 mei
 • Zaterdag 4 juni
 • Zaterdag 2 juli
 • Zaterdag 6 augustus
 • Zaterdag 3 september
 • Zaterdag 1 oktober
 • zaterdag 5 november
 • Zaterdag 17 december

Voor aanmelden of meer informatie: neem contact op met één van de seniorenadviseurs of mantelzorgconsulenten via 070-757 92 00 of seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl / mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Muziekmiddagen & corona
Vanwege de maatregelen wordt iedere maand bekeken of de muziekmiddag door kan gaan. Wanneer u zich heeft aangemeld wordt u hierover op de hoogte gehouden. Aanmelden is verplicht.

Ouderennetwerk Rijswijk

De seniorenadviseurs zijn onderdeel van het Ouderen Netwerk Rijswijk.

Het Ouderen Netwerk Rijswijk is een actief netwerk met partners in zorg en welzijn die zich inzet om thuiswonende, kwetsbare ouderen zo goed mogelijk thuis te laten wonen door het bieden van op de persoon afgestemde zorg. Dit jaar zetten we ons in op meerdere punten, altijd met als doel de kwaliteit van de geleverde zorg te optimaliseren:

 • het organiseren van een duurzame organisatiestructuur met actieve, betrokken professionals.
 • het organiseren van netwerkbijeenkomsten met de thema’s eenzaamheid, valpreventie en dementie. Hierbij staat elkaar leren kennen en het verbeteren van zorg d.m.v. het ontwikkelen en implementeren van stroomschema’s centraal.
 • het ontwikkelen van een visie en werkwijze over burgerparticipatie binnen het netwerk.
 • het communiceren met en tussen professionals in het netwerk d.m.v. een nieuwsbrief en communicatieplatform.

Op dit moment (2021) zijn zo’n 100 professionals vanuit Rijswijk aangesloten bij het netwerk.

Activiteitenkalender

Contactpersonen Seniorenadvies

Talitha Nobbe
06-468 02 065 / talitha.nobbe@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar maandag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur (oneven weken ook op vrijdag)

Claudia Wallenburg
06-454 74 432 / claudia.wallenburg@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar donderdag, vrijdag van 09.00 – 15.30 uur

Zipporah Magid
06-344 92 222 / zipporah.magid@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar ma/wo/do van 09.00 – 16.30 uur (even weken), ma t/m do van 09.00 – 16.30 uur (oneven weken)

Uiteraard kunt u ook altijd e-mailen naar seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl

Informatiebrochure Prettig ouder worden in Rijswijk

Download de informatiebrochure Prettig ouder worden in Rijswijk, boordevol informatie op het gebied van o.a. wonen, zorg en welzijn

Klik hier om de brochure te downloaden

Vragen aan Seniorenadvies

Heeft u een vraag aan een seniorenadviseur, of wilt u in contact komen met onze afdeling? Klik dan op de knop hieronder en vul het contactformulier in. Eén van onze collega’s neemt daarna contact met u op. Bent u een organisatie en wilt u contact? Klik dan hier.

Ga naar het formulier

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten en andere berichtgeving? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

  Heeft u geen e-mailadres, maar wilt u toch graag de nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

  Praktische hulp en ondersteuning

  Kunt u geen boodschappen meer doen? Of heeft u extra hulp nodig? Bijvoorbeeld met de hond uitlaten, medicatie ophalen of iets anders? Op de volgende pagina vindt u tips als het gaat om boodschappen, maaltijden en extra hulp.

  Lees verder

  Veiligheid

  Veiligheid is belangrijk, ten alle tijden, dus ook nu. Heeft u misschien behoefte aan personenalarmering? Dat kan! Wees ook alert op babbeltrucs en online criminaliteit zoals Phishing-mails. Leest u verder op de volgende pagina door op onderstaande knop te klikken.

  Lees verder

  Houd contact met elkaar

  Pak wat vaker de telefoon op en bel naar uw familie, vrienden en buren. Of denk eens aan beeldbellen, of het sturen van een brief of kaartje. Op de volgende pagina leest u diverse tips over hoe u in contact kan blijven met anderen. Klik op de knop hieronder.

  Lees verder

  Vrijetijdsbesteding

  Klik snel verder en lees de tips en adviezen die wij bieden op het gebied van vrijetijdsbesteding.

  Lees verder