Seniorenadvies

De Seniorenadviseur biedt op een laagdrempelige manier informatie, advies, ondersteuning en kortdurende begeleiding onder andere op het gebied van zorg, wonen, welzijn en financiën. De Seniorenadviseur gaat met u op zoek naar mogelijke oplossingen, zodat u weer verder kunt. Er wordt nauw samengewerkt met andere instellingen, (vrijwilligers) organisaties en dienstverleners. U beslist zelf welke acties in uw specifieke situatie ondernomen worden.

De doelgroep

Zelfstandig wonende senioren in Rijswijk vanaf 65 jaar. Naast senioren kunnen ook familieleden, mantelzorgers en professionals van senioren terecht bij de Seniorenadviseur.

Hoe gaat de Seniorenadviseur te werk?

Zorg en welzijn is voortdurend in beweging. Het is soms lastig om te weten waar of bij wie u moet zijn. De seniorenadviseur is als een spin in een web. Samen met u worden uw vragen op een rij gezet en u wordt met raad en daad bijgestaan. De Seniorenadviseur geeft u informatie, advies, kortdurende ondersteuning, die nodig is om de situatie te verbeteren. Zo nodig zorgt de Seniorenadviseur voor bemiddeling of een doorverwijzing. Er wordt contact met u gehouden tot een mogelijke oplossing is bereikt en u weer verder kunt.

U kunt hen via de mail of telefonisch benaderen als u informatie en/of advies wilt vragen. Indien nodig/wenselijk komen zij op huisbezoek. De werkdagen en contactgegevens van de seniorenadviseurs vindt u hiernaast.

Aan de diensten van de seniorenadviseur zijn geen kosten verbonden.

Informatief huisbezoek

Ieder jaar worden Rijswijkse inwoners die de leeftijd van 80, 85, 90, 95 of 100 jaar bereiken, uitgenodigd voor het Informatief Huisbezoek. Tijdens het Informatief Huisbezoek wordt u bezocht door één van onze vrijwilligers. Zij nemen een anonieme vragenlijst bij u af en informeren u over diverse onderwerpen. De verzamelde informatie wordt (anoniem) met de gemeente gedeeld, zodat zij op de hoogte zijn van hoe senioren het ouder worden in Rijswijk ervaren en op welke punten zij het beleid eventueel kunnen aanpassen. Blijkt uit het bezoek dat u vragen heeft die de vrijwilliger niet kan beantwoorden, dan zal (met uw toestemming) de seniorenadviseur contact met u opnemen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met één van de seniorenadviseurs via 070-757 92 00 of seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl

Themabijeenkomsten

De seniorenadviseurs organiseren jaarlijks diverse themabijeenkomsten, cursussen en workshops op het gebied van wonen, zorg, welzijn of financiën. Houd de kalender, de website en onze sociale media in de gaten voor de komende themabijeenkomsten, cursussen en workshops.

Voorlichtingen

Voor (bewoners)groepen bieden de seniorenadviseurs voorlichtingen over wat de seniorenadviseur kan betekenen en wat Welzijn Rijswijk aan diensten/activiteiten heeft. Wilt u een voorlichting voor uw (bewoners)groep, neem dan contact op via seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070- 757 92 00

Nieuwsbrief

Ieder kwartaal geven de seniorenadviseurs samen met de mantelzorgconsulenten een nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief staan handige tips, actuele informatie en komende activiteiten. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen, meld u dan aan via het aanmeldblokje hiernaast of bel naar 070-757 92 00. Hieronder vindt u de laatste 2 nieuwsbrieven.

Nieuwsbrief 2023 – januari, februari, maart
Nieuwsbrief 2022 – oktober, november, december

Muziekmiddagen

Samen met mantelzorgondersteuning organiseren we iedere eerste zaterdagmiddag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur een muziekmiddag in Wijkcentrum Stervoorde. Deze muziekmiddag is speciaal voor senioren, mantelzorgers en degene voor wie zij zorgen. Vrijwilligers Michael en Sagar draaien gezellige plaatjes en staan altijd open voor verzoekjes. Heeft u zin om een dansje te doen? Ook dat kan! Klets, geniet & ontmoet!

Ouderennetwerk Rijswijk

De seniorenadviseurs zijn onderdeel van het Ouderen Netwerk Rijswijk.

Het Ouderen Netwerk Rijswijk is een actief netwerk met partners in zorg en welzijn die zich inzet om thuiswonende, kwetsbare ouderen zo goed mogelijk thuis te laten wonen door het bieden van op de persoon afgestemde zorg. Dit jaar zetten we ons in op meerdere punten, altijd met als doel de kwaliteit van de geleverde zorg te optimaliseren:

  • het organiseren van een duurzame organisatiestructuur met actieve, betrokken professionals.
  • het organiseren van netwerkbijeenkomsten met de thema’s eenzaamheid, valpreventie en dementie. Hierbij staat elkaar leren kennen en het verbeteren van zorg d.m.v. het ontwikkelen en implementeren van stroomschema’s centraal.
  • het ontwikkelen van een visie en werkwijze over burgerparticipatie binnen het netwerk.
  • het communiceren met en tussen professionals in het netwerk d.m.v. een nieuwsbrief en communicatieplatform.

Op dit moment (2023) zijn zo’n 100 professionals vanuit Rijswijk aangesloten bij het netwerk.

Contactpersonen Seniorenadvies

Talitha Nobbe
06-468 02 065 / talitha.nobbe@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar dinsdag, donderdag van 09.00 – 17.00 uur

Claudia Wallenburg
06-454 74 432 / claudia.wallenburg@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar donderdag, vrijdag van 09.00 – 15.30 uur

Zipporah Magid
06-344 92 222 / zipporah.magid@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar ma/wo/do van 09.00 – 16.30 uur (even weken), ma t/m do van 09.00 – 16.30 uur (oneven weken)

Uiteraard kunt u ook altijd e-mailen naar seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl

Informatiebrochure Prettig ouder worden in Rijswijk

Download de informatiebrochure Prettig ouder worden in Rijswijk, boordevol informatie op het gebied van o.a. wonen, zorg en welzijn

Vragen aan Seniorenadvies

Heeft u een vraag aan een seniorenadviseur, of wilt u in contact komen met onze afdeling? Klik dan op de knop hieronder en vul het contactformulier in. Eén van onze collega’s neemt daarna contact met u op. Bent u een organisatie en wilt u contact? Klik dan hier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten en andere berichtgeving? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief. Hieronder vindt u de laatste 2 nieuwsbrieven: Nieuwsbrief 2023 – januari, februari, maart
Nieuwsbrief 2022 – oktober, november, december

    Heeft u geen e-mailadres, maar wilt u toch graag de nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.