Houd contact met elkaar

Telefonisch contact

Pak wat vaker de telefoon op en bel naar uw familie, vrienden en buren. Zo kunt u horen hoe het met iedereen gaat en weten zij ook hoe het met u gaat. Als u iets nodig hebt kunt u hen ook om hulp vragen. Wilt of kunt u geen beroep doen op uw netwerk, bel dan naar één van de onderstaande nummers.

 1. #nietalleen Oud-Rijswijk. De Leeuwendaal Kerk zet zich in om verbonden te blijven met inwoners. Woont u in Oud-Rijswijk, Cromvliet, Leeuwendaal of de Bomenbuurt, dan kunt u bellen naar 085-1124781
 2. Belronde Protestante Kerk Rijswijk – u kunt zich aanmelden om mee te doen aan belrondes en om eventuele kleine hand en spandiensten te verrichten.
 3. Rode Kruis hulplijn – via 070-4455888 kunt u terecht bij de Rode Kruis Hulplijn.
 4. Ook kunt u bellen naar de Zilverlijn, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, via 088-344 2000. U wordt iedere week op een vast moment gebeld door een getrainde vrijwilliger. Wilt u zich inzetten en juist mensen bellen? Ga dan naar https://www.ouderenfonds.nl/activiteiten/zilverlijn en meldt u aan.
 5. De Luisterlijn van Een tegen Eenzaamheid is 24 uur per dag bereikbaar. bel naar 0900- 0767 of klik hier. hier kunt u ook via de website chatten of mailen.
 6. Ook de ANBO staat voor u klaar via 0348 – 46 66 66

Beeldbellen

Met elkaar praten en tegelijkertijd elkaar zien, het is een fijne oplossing in tijden zoals nu. Beschikt u over een smartphone, tablet of computer? Dan kunt u beeldbellen met uw naasten!

 1. Er is een scala aan mogelijkheden, bijvoorbeeld via Whatsapp, Skype, Zoom, Houseparty en Facetime (Apple). Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is misschien makkelijker dan u denkt. Langerthuisinhuis.nl geeft hier uitleg over op hun website
 2. Komt u er niet uit? het ouderenfonds heeft de Helpdesk Welkom Online opgezet, een telefonische service waar u geholpen kunt worden met uw vragen  Klik hier of bel tussen 09.00 en 17.00 naar 088-344 2000.
 3. Ook bestaat de mogelijkheid tot het aanschaffen van een Compaan tablet, deze tablet is speciaal voor senioren die nog niet zo digitaal vaardig zijn. Hij kan helemaal ingesteld worden op afstand door uw naasten. Daarnaast is hij zo ontwikkeld dat u bijna niets fout kunt doen, het is een veilige omgeving die aan te passen is voor iedere senior. Kijk voor meer informatie op www.uwcompaan.nl/rijswijk/

Per post

Een kaartje of een bloemetje is een mooie manier op iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Uiteraard kun je deze artikelen in de winkel kopen, maar nu we beter niet naar buiten kunnen gaan zijn er gelukkig ook een hoop online opties!

 1. Greetz & Hallmark –  Via Greetz en Hallmark kun je leuke kaarten versturen, zelfgemaakt, met muziek en er is een uitgebreid scala van kaartjes waar u niets meer aan hoeft te doen. er is ontzettend veel keus. Ook kunt u via deze websites bloemen en andere cadeaus laten bezorgen.
 2. Omapost –Via omapost kunt u een kaartje versturen, maar u kunt zich ook opgeven om een kaartje te ontvangen.  Klik hier voor de website van Omapost
 3. Schrijfmaatjes – Het Nationale ouderen Fonds brengt ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact. Vind u het leuk om schrijfmaatje te worden, of ontvangt u graag een mooie brief of kaart. Meld u dan aan via www.ouderenfonds.nl/schrijfmaatje
 4. Fleurop & topbloemen – Via Fleurop en Topbloemen  kiest u een mooie bos bloemen, u schrijft het kaartje en kiest de gewenste bezorgdatum. Ideaal voor een verjaardag en jubileum.