Wijkwerken

Onze sociaal werkers ondersteunen en stimuleren inwoners van Rijswijk, zodat zij beter in de samenleving kunnen meedoen. Om hen te betrekken bij de samenleving organiseren en ondersteunen de sociaal werkers buurtinitiatieven brengen mensen met elkaar in contact, met als doel: het creëren van een beter leef-, woon- en werkklimaat. De sociaal werkers worden hierbij ondersteund door vrijwilligers en actieve bewoners. Het Sociaal Werk heeft een groot netwerk in Rijswijk en werkt samen met diverse organisaties.

Enkele voorbeelden van activiteiten van bewoners die worden ondersteunt vanuit het Sociaal Werk zijn:

 • de Koffieclub
 • meerdere Wandelclubs
 • de Knutselclub
 • Nails by Dolly
 • Fun2Run

Volg ons ook op Facebook!
Sociaal werkers zijn altijd op zoek naar manieren om dicht bij mensen te zijn. Hiervoor maken zij onder andere gebruik van Social Media. Wilt u weten wat er zoal te doen is bij u in de buurt, volg ons dan op Facebook en Instagram.

U krijgt meerdere malen per week updates over interessante bijeenkomsten, activiteiten en nieuws over de laatste ontwikkelingen op het gebied van welzijn. Als u buiten kantooruren in contact wilt komen met één van onze sociaal werkers dan kunt u altijd even chatten. Dus meld u snel aan!

Contactpersonen Sociaal Werk

sociaalwerk@welzijn-rijswijk.nl

Karin van Frankenhuyzen
06-454 74 440 / karin.vanfrankenhuyzen@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar dinsdag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur

Harley
06-364 35 878
Bereikbaar dinsdag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur

Jermain de Bies
06-409 75 789 / jermain.debies@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar maandag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur

Welzijn op Recept

Wil je een nieuwe wending aan je leven geven, maar weet je niet hoe je dit kunt aanpakken of wat je precies wilt? Samen met de welzijnscoach kijk je wat zou kunnen helpen, wat bij jouw leefsituatie past. Waar krijg jij energie van? Welke interesses, talenten en ambities heb je? En hoe ga je hier mee aan de slag? Misschien lukt dit zelfstandig, maar het kan ook zijn dat je hier even een helpende hand bij nodig hebt.

Wil je meer informatie mail dan naar welzijnoprecept@welzijn-rijswijk.nl

Taalpunt

Wist je dat één op de negen volwassenen moeite heeft met lezen en schrijven? Dit heeft grote gevolgen in het dagelijks leven. Naast het lezen en/of schrijven is het bijvoorbeeld ook lastig te werken met computers of telefoons. Bij het Taalpunt kunnen laaggeletterden Nederlandse les krijgen van een speciaal getrainde docent.

Hoe kun je laaggeletterdheid herkennen?

 • Gebruik van smoesjes om niet te lezen:
  • ”Ik kan niet met computers overweg”
  • “ Ik heb mijn bril niet bij me, wilt u dat even voor mij invullen?”.
 • Iemand kijkt naar de tekst, maar leest niet (bewegen van de ogen).
 • Afspraken worden niet genoteerd.
 • Iiemand stelt opnieuw vragen over informatie die al eerder op papier is uitgereikt.

Iemand is nooit te oud om te leren! Ken of ben je iemand die misschien wel laaggeletterd is, kom dan naar het taalsprekuur van het Taalpunt of neem contact op!

Taalspreekuur
Maandag 11:00– 12:00 uur in Wijkcentrum Het Oude Raadhuis, Laan Hofrust 4.
Meer weten? Mail naar sociaalwerk@welzijn-rijswijk.nl

Eten en ontmoeten

Tijdens deze activiteiten staan eten en ontmoeten centraal. Bij de Wereldkeuken  kun je  genieten van de lekkerste gerechten uit alle windstreken. Bij Eten voor Singles ontmoet je andere vrijgezel(lige) Rijswijkers. Tijdens Lunchtime geniet je van een drie gangenlunch in het prachtige Wijkcentrum Het Oude Raadhuis.

Formulierenhulp

Formulierenhulp

Alle Rijswijkers die hulp nodig hebben bij het invullen en/of uitleg van formulieren kunnen terecht bij de Formulierenhulp. Goed getrainde vrijwilligers kijken met je mee en zoeken het samen met je uit. De Formulierenhulp werkt op afspraak.

Spreekuren Formulierenhulp

Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk

Maandagavond 18.30 – 20.30 uur

Dinsdagochtend 9.30- 12.30

Dinsdagmiddag 13.00- 15.00

ContactHeb je vragen over de Formulierenhulp? Of wil je je aanmelden voor een afspraak?Mail dan naar formulierenhulp@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070-7579200 (receptie Stervoorde), u wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.