Vanwege de maatregelen in strijd tegen het coronavirus bieden wij momenteel een alternatief dienstenaanbod.
Kijk voor Sociaal Werk op deze pagina.

Sociaal Werk

Wat doet sociaal werk?
Sociaal werkers zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de buurt. U kunt bij ons terecht voor vragen over hulp in en rondom het huis zoals bij het opknappen van uw tuintje, bij het vinden van nuttige en leuke activiteiten, bij het vergroten van uw kennissenkring of bij het opzetten van een activiteit in de wijk.

Onze professionals en vrijwilligers zoeken samen met u naar passende oplossingen voor uw hulpvraag. Geen vraag is te groot of te klein. Sociaal werkers hebben verstand van ondersteuning van groepen en individuen en kennen de wijken goed.

Hieronder kunt u meer lezen. Past uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken door te mailen naar sociaalwerk@welzijn-rijswijk.nl of te bellen naar 070 7579200.

Volg ons ook op Facebook!
Sociaal werkers zijn altijd op zoek naar manieren om dicht bij mensen te zijn. Hiervoor maken zij onder andere gebruik van Social Media. Wilt u weten wat er zoal te doen is bij u in de buurt, volg ons dan op Facebook en Instagram.

U krijgt meerdere malen per week updates over interessante bijeenkomsten, activiteiten en nieuws over de laatste ontwikkelingen op het gebied van welzijn. Als u buiten kantooruren in contact wilt komen met één van onze sociaal werkers dan kunt u altijd even chatten. Dus meld u snel aan!

Welzijn op Recept

Soms zit het even niet mee en is het leven lastig. U wilt hier wel iets aan doen, maar weet niet goed hoe dit aan te pakken. In dat geval kan Welzijn op Recept een uitkomst zijn. U gaat met de welzijnscoach  in gesprek. Samen kijkt u wat u zou kunnen helpen, wat bij uw leefsituatie past.

Lees verder

Taalpunt

Lzeen en shicrejvn is neit voor iereeden vezlafneksdprend.

Voor een flink aantal Rijswijkers is bovenstaande tekst niet zo vanzelfsprekend. Een op de negen volwassenen is laaggeletterd. Dit heeft grote gevolgen voor  hun deelname aan de maatschappij en dat in het tijdperk van de participatie en met de opmars van de digitalisering. Denk aan bankieren, smartphone, sms-en en de Tom Tom.

Hoe herken je laaggeletterdheid?
• Gebruik van smoezen om niet te lezen: ”ik kan niet met computers overweg;
ik heb mijn bril niet bij me; kunt u dat even voor mij invullen”.
• Iemand kijkt naar de tekst, maar leest niet (bewegen van de ogen).
• Afspraken worden niet genoteerd.
• Opnieuw vragen stellen over informatie die al eerder op papier is uitgereikt.

Laaggeletterden komen vaak in een sociaal isolement en schamen zich dat ze niet kunnen lezen en schrijven! Het taboe is moeilijk te doorbreken, maar iemand is nooit te oud om te leren! Ken of ben je iemand die misschien wel laaggeletterd is, kom dan naar het taalpunt of neem contact op!

Taalspreekuur:
Maandag 11:00 uur – 12:00 uur in Wijkcentrum Het Oude Raadhuis, Laan Hofrust 4.
Meer weten? Bel 070 7579200  of mail naar sociaalwerk@welzijn-rijswijk.nl

Wereldkeuken

Maak kennis met smaken uit andere culturen. Tijdens de Wereldkeuken kunt u genieten van de lekkerste gerechten en ondertussen nieuwe mensen leren kennen. Elke laatste woensdag van de maand, vanaf 18.00 uur in Wijkcentrum Stervoorde.

Opgeven kan vanaf een week van tevoren via 070- 757 92 00 of bij de receptie in Wijkcentrum Stervoorde.

De kosten bedragen €5,00 per keer.

Formulierenhulp

Alle Rijswijkers die hulp nodig hebben bij het invullen en/of uitleg van formulieren kunnen zonder afspraak gebruik maken van spreekuren van de  Formulierenhulp. Goed getrainde vrijwilligers zoeken het samen met u uit.

Spreekuren Formulierenhulp:
Wijkcentrum Stervoorde
Maandagmiddag    13.00 – 16.00 uur
Maandagavond      18.30 – 20.00 uur

Contact
Mocht u vragen hebben over de Formulierenhulp dan kunt u contact opnemen met 070-7579200 of mailen naar formulierenhulp@welzijn-rijswijk.nl

Computerhulp

In het huidige digitale tijdperk is alles, van shoppen tot bankieren, via de computer  te regelen. Maar voor veel mensen is het omgaan met smartphone, tablet of laptop niet zo vanzelfsprekend, terwijl het hard nodig is om mee te kunnen blijven doen.

Hebt u nog geen enkele computerervaring? En heeft u vragen over de omgang met uw computer en/of internet? Dan kunt u iedere dinsdag  van 13.30 – 15.00 uur in Wijkcentrum Stervoorde geheel kosteloos en vrijblijvend met een computer oefenen. Er zijn laptops aanwezig maar ook enthousiaste vrijwilligers om u te helpen.

Voor meer informatie over inloop computerhulp: bel met de receptie: 070-757 9 200

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Ga naar contact