Straatje van Welzijn geopend in Huis van de stad Rijswijk

Rijswijk, zaterdag 11 maart

Na een korte periode van gewenning was het afgelopen zaterdag zover: Welzijn Rijswijk opende officieel haar deuren in het Huis van de stad Rijswijk. De afdelingen dagbesteding ‘t Trefpunt en Rijswijk Doet vrijwilligerscentrum zijn de afdelingen die hun intrek hebben genomen in het straatje van welzijn. Na Trias is Welzijn Rijswijk daarmee de tweede bewoner in Huis van de stad Rijswijk

Feestelijke opening
Om 12.30 uur zorgden Gijs van Malsen en directeur-bestuurder Welzijn Rijswijk Mieke Ruigrok samen voor de opening van de ruimtes. Daarna was er voor inwoners volop gelegenheid om kennis te maken met de dagbesteding en het vrijwilligerscentrum. Zo was er een onder andere een vrijwilligersmarkt in het atrium en was er een kopje ‘vergeten-groentesoep’ te halen bij ‘t Trefpunt.

Inloop cruciaal voor vrijwilligerswerk
Rijswijk Doet hoopt op een flinke toename van het aantal bezoekers nu zij in het Huis van de stad Rijswijk gevestigd zijn. “Er is een toenemende behoefte aan vrijwilligers in Rijswijk. Wij hopen dat de inwoners ons op deze locatie goed weten te vinden, helemaal als het Huis van de stad Rijswijk straks op volle toeren draait.” licht Mieke Ruigrok toe. “Zeker in een snelgroeiende stad als Rijswijk kunnen we elke vrijwilliger goed gebruiken. Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk. Zonder vrijwilligers zou de samenleving stil komen te staan.” vult Gijs van Malsen aan.

Samenwonen komt al op gang
De afdelingen zijn al eerder dit jaar gestart in het voormalig stadhuis. En het ‘samenwonen’, dat bevalt prima. Zo komt er regelmatig iemand van Trias muziek maken voor de deelnemers van de dagbesteding. Zo is de nieuwe locatie ook voor de dagbesteding een schot in de roos gebleken. Mieke: “Het Huis van de stad biedt voor ons nieuwe mogelijkheden tot samenwerking met onze vertrouwde partners. De dagbesteding, waar mensen ook zonder zorgindicatie terecht kunnen, zit overigens helemaal vol. We hebben de gemeente al aangekeken of we ook de tweede en derde verdieping mogen gebruiken, maar daar waren ze het niet mee eens!” Gijs vult lachend aan: “We kunnen altijd kijken of we nog wat ruimte kunnen creëren.”

2023 jaar van de verhuizingen
Welzijn Rijswijk geeft dit jaar het startschot voor de verhuizingen naar het Huis van de stad. Ook de Bibliotheek aan de Vliet en gemeente Rijswijk nemen dit jaar hun
intrek. 2023 is daarmee het jaar waarin alle bewoners zich in het Huis van de stad Rijswijk zullen vestigen.