Al twee jaar Lief & Leed in Rijswijk!

Het project Lief en Leed Rijswijk bestaat 2 jaar! En dat werdafgelopen woensdag feestelijk gevierd. In Wijkcentrum Stervoorde werden de gangmakers van de 19 Lief en Leedstraatjes in het zonnetje gezet tijdens het eerste Lief en Leeddiner. Er was trouwens dubbel reden voor feest: de gangmakers zijn namelijk genomineerd voor de Vrijwilligersprijs 2022!

Tijdens de avond – waar het personeel van Welzijn Rijswijk, Rijswijk Wonen en Vidomes de bediening op zich namen – werd er uitgebreid teruggekeken op de afgelopen twee jaar. Van de eerste Lief & Leedstraat tot aan de opening van de kruidentuin aan de Idenburglaan, opgezet door de gangmakers van die straat.

Aan de verschillende tafels werden door de gangmakers veel ideeën en verhalen uitgewisseld. Zo hebben sommige straten stickers op de deur. Daardoor is er voor de buren te zien waar zij terecht kunnen voor hulp van een buur. Ook in 2023 hoopt Lief en Leed Rijswijk weer nieuwe straatjes te verwelkomen. De ambitie? Rijswijk als Lief & Leedstad!

Lief en Leed in uw straat!
In een Lief en Leedstraat kijken buren net even wat vaker naar elkaar om. In elke straat doen bewoners dat op hun eigen manier. Lief en Leed Rijswijk ondersteunt deze straten met een klein geldpotje en leuke bijeenkomsten. Met het geldpotje kunnen gangmakers (actieve buren) een attentie aanschaffen voor iemand die dat wel kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een bloemetje voor een buur die net uit het ziekenhuis komt.

Meer weten? Of aanmelden? Ga dan naar www.liefenleedrijswijk.nl

Lief & Leed Rijswijk is een initiatief van Welzijn Rijswijk en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijswijk Wonen en Vidomes.