In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, willen wij onze klanten, bezoekers en medewerkers laten weten dat Welzijn Rijswijk de richtlijnen volgt van het RIVM. Indien er ontwikkelingen zijn of zich een besmetting voordoet, zullen we op gepaste wijze – conform het advies van het RIVM – actie ondernemen en aanvullende maatregelen treffen.

Algemene maatregelen

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. De algemene richtlijnen voor preventieve maatregelen (conform de richtlijnen van het RIVM) hanteert Welzijn Rijswijk en worden gecommuniceerd met onze bezoekers.

Speciale telefoonlijn Ouderenbond

De Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) heeft woensdagmiddag een speciale telefoonlijn geopend voor ouderen die zich eenzaam voelen nu zij minder bezoek krijgen door de uitbraak van het coronavirus. Ook voor algemene vragen over het coronavirus kunnen ouderen bij de telefoonlijn terecht. Voor specialistische vragen worden de ouderen doorverwezen naar het RIVM of de huisarts. Ouderen kunnen de ANBO bereiken op 0348-466666.

In het kader van de preventie voor onze klanten en bezoekers zijn de volgende maatregelen genomen:

Wij vragen bezoekers en collega’s met een verkoudheid, die hoesten en koorts hebben hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden.  Blijf indien mogelijk thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen, zoals in de wijkcentra. Mocht je klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verklein je de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden. Bel je huisarts alleen als je klachten verergeren. Deze oproep blijft de komende week gelden, tot en met maandag 16 maart.

  • We verzoeken een ieder om enige afstand te bewaren bij je contacten om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Huisbezoeken worden tot nader order uitgesteld, daartegenover staat dat onze klanten middels telefonisch contact van informatie kunnen worden voorzien of hulp en ondersteuning kunnen ontvangen.
  • De activiteiten van NLdoet op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart worden uitgesteld. Lees verder.

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen we naar: