Onze aangepaste dienstverlening

De lockdown vanwege de coronamaatregelen wordt langzaam afgebouwd. Toch zijn er nog steeds enkele gevolgen voor onze dienstverlening. Op deze pagina kunt u lezen welke activiteiten en diensten er doorgaan. En op welke manier wij omgaan met de coronamaatregelen.

Vanaf maandag 7 juni bent u weer van harte welkom in Wijkcentrum Stervoorde voor een kopje koffie. Bij mooi weer openen we het buitenterras, zodat er binnen zoveel mogelijk ruimte overblijft voor de activiteiten. Bij binnenkomst wordt u gevraagd een formulier in te vullen over uw gezondheid. Ons activiteitenprogramma wordt ook weer verder uitgebreid. Daarnaast blijven onze collega´s ook telefonisch goed bereikbaar. In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis vinden kleinschalige activiteiten plaats, maar blijft de ontmoetingsruimte nog gesloten. Dit alles in verband met de dagbesteding ´t Trefpunt.

Een bezoek aan het wijkcentrum
Bezoekers worden voorafgaand gevraagd naar hun gezondheid. Ook worden contactgegevens van alle bezoekers genoteerd, dit in verband met het bron- en contactonderzoek van de GGD. In het wijkcentrum is een looproute aangelegd en zijn er diverse andere veiligheidsmaatregelen genomen. Per zaal is er een maximum aantal personen ingesteld. Beperk uw tijd voor en na een activiteit in het wijkcentrum, zodat er ook ruimte is voor anderen.

Dagbesteding Ontmoetingscentrum
Wijkcentrum Het Oude Raadhuis wordt met name gebruikt door de dagbesteding Het Trefpunt. Deelnemers van Het Trefpunt worden op de hoogte gehouden van de actuele situatie.

Biljart
Biljarten is vanaf maandag 7 juni weer mogelijk. Er mogen maximaal 2 biljarters tegelijkertijd spelen. Van competitie in clubverband kan helaas nog geen spreek zijn.Dit geldt zowel voor Wijkcentrum Het Oude Raadhuis als Wijkcentrum Stervoorde. In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis kan alleen biljart gespeeld worden op momenten dat er een beheerder aanwezig is in het pand.

FNV Belastingaangifte

Momenteel houdt het FNV geen afspraken in Wijkcentrum Stervoorde. De hoop is om eind mei te kunnen beginnen. U kunt mailen naar belastingservicerijswijk@gmail.com met vermelding of zij wel/niet lid zijn van FNV en hun telefoonnummer. Het FNV neemt dan contact met u op.

Particuliere Vervoersdienst

De dienstverlening van de Particuliere Vervoersdienst is per 15 december 2020 stopgezet. Wij vinden het op dit moment niet verantwoord om reisbewegingen te faciliteren, en doen een beroep op een ieders gezond verstand. Als het mogelijk is, stel u reis dan zoveel mogelijk uit. Moet u echter ergens heen, en is het voor u niet mogelijk om zelf voor vervoer te zorgen? Dan denken wij graag met u mee over de mogelijkheden. Neemt u dan contact op met een coördinator van de vervoersdienst via 070 – 757 9 200.

Externe verhuur wijkcentra
Neemt u voor vragen over externe verhuur contact op met ons beheer via 070 – 757 9 200. In de wijkcentra worden de activiteiten van de vaste verhuur (zoals VBS of beweeglessen) weer hervat. Wilt u weten of uw activiteit doorgaat? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon.

Dienstverlening In Contact gaat door
De dienstverlening van In Contact, waarbij wij Rijswijkers aan elkaar koppelen, gaat gewoon door. Via deze pagina kunt u zich aanmelden als u graag gebeld wilt worden door een andere Rijswijker, of als u juist iemand anders graag wilt bellen.

Telefoonnummers en bereikbaarheid Welzijn Rijswijk
Ook nu van een vrije inloop nog helaas geen sprake kan zijn, staan wij u graag te woord. De verschillende afdelingen van Welzijn Rijswijk zijn bereikbaar voor al uw vragen en helpen u graag verder. Bij ons algemene telefoonnummer 070 – 757 9 200 kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur terecht met al uw vragen.

Op deze pagina vindt u de telefoonnummers en e-mailadressen van het personeel van Welzijn Rijswijk. Ook staan in dit overzicht de tijden waarop de verschillende afdelingen bereikbaar zijn. Het kan voorkomen dat medewerkers in gesprek zijn. U kunt dan óf een andere collega proberen te bereiken, of een berichtje via voicemail achterlaten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Tips en hulp bij boodschappen

Via onderstaande knop komt u terecht op een pagina met handige tips, telefoonnummers en verschillende boodschappendiensten.

Buurtbemiddeling
De dienstverlening van Buurtbemiddeling gaat gewoon door. Intakegesprekken vinden zoveel mogelijk digitaal en telefonisch plaats, bemiddelingsgesprekken vinden gewoon in de wijkcentra plaats. Komt u door een geschil met uw buren er samen niet meer uit? Zijn er irritaties met buurtgenoten en wilt u die graag oplossen maar weet u niet hoe? Neem dan contact op met een buurtbemiddelaar. Zij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 bereikbaar via 06-345 90 175 of buurtbemiddeling@welzijn-rijswijk.nl. Leest u hier verder.

Jeugd
De collega’s van Jeugd zijn bereikbaar voor 1-op-1 begeleiding, gaan door met het ambulant werk, en de volgende activiteiten:

  • ExPex
  • Power-Up Online – Elke vrijdag 19.00 tot 23.00 uur
  • Stay Connected (elke 3e donderdag van de maand) vindt weer plaats in Het Oude Raadhuis
  • Culture Squad, zie deze pagina

Aanmelden en meer informatie via jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Mantelzorg
Onze mantelzorgconsulenten staan graag voor u klaar. Hier leest u meer over de dienstverlening. De respijtzorgvrijwilligers mogen actief blijven. De koffiemiddag voor Mantelzorgers wordt stopgezet. Ook de dansmiddagen (i.s.m. Seniorenadvies) kunnen tot nader bericht helaas niet doorgaan.

Neem voor meer informatie contact op via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Seniorenadvies
Alles over Seniorenadvies kunt u lezen op deze pagina.

Sociaal Werk

  • Formulierenhulp – Maandag, alleen op afspraak – Afspraken kunnen gemaakt worden via 06 36 43 58 78 (bereikbaar op di/woe/do) of via harley.willemse@welzijn-rijswijk.nl
  • Welzijn op Recept – Verwijzers kunnen nog steeds patiënten aanmelden. De welzijnscoach neemt contact op met degene die is aangemeld en maakt een afspraak voor een één-op-één gesprek (coronaproof) in Wijkcentrum Stervoorde. Als dit niet mogelijk is dan kan het gesprek ook digitaal of telefonisch plaatsvinden
  • Koffieclub – Elke dinsdagochtend – Neem voor meer informatie contact op via sociaalwerk@welzijn-rijswijk.nl

Seniorendiensten
Ontmoetingscentrum Het Trefpunt, Maaltijdenvoorziening en Personenalarmering gaan gewoon door. Neemt u voor meer informatie contact op via 070 – 757 9 200 of info@welzijn-rijswijk.nl

Bewegingslessen
Per woensdag 19 mei is er weer de mogelijkheid tot het volgen van bewegingslessen. Neemt u voor meer informatie contact op met uw vaste beweegdocent.

VluchtelingenWelzijn
Maatschappelijk of juridische begeleiding (op afspraak)
Afspraak maken kan via vluchtelingenwelzijn@welzijn-rijwijk.nl of bellen naar 070-7579200 en vragen naar Azhar, Nicole of Caroline

Participatieverklaringstraject: informatie vragen kan via caroline.vandevijver@welzijn-rijswijk.nl
Of bellen naar 070-7579220 en vragen naar Nicole of Caroline

Taalmaatjes:
Aanmelden als taalvrager of taalmaatje of informatie vragen, kan via taalmaatjes@welzijn-rijswijk.nl of bellen naar 070-7579200 en vragen naar Nicole of Caroline, Afspraken voor een intake worden vinden plaats op woensdag.

Taallessen:
De taallessen zijn per direct stopgezet. Neem voor vragen contact op via taallessen@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070-7579200 en vragen naar Laurette of Caroline

(digitaal) Taalcafe:
Elke eerste woensdag van de maandag om 14.00 uur via Zoom
Aanmelden of informatie vragen kan via taalmaatjes@welzijn-rijswijk.nl of bellen met 070-7579200 en vragen naar Nicole of Caroline
In september wordt het Taalcafé weer opgestart in het wijkcentrum, meer informatie volgt.

Vrouwengroep van Almaz:
Wekelijks op vrijdagmiddag
Aanmelden of informatie vragen kan via almaz.tesfagerges@welzijn-rijswijk.nl of bellen met 070-7579200 en vraag naar Almaz

Rijswijk Doet
Kijkt u op de website van Rijswijk Doet.