De wijkcentra van Welzijn Rijswijk zijn tot nadere berichtgeving gesloten. Dit besluit is genomen door de directie naar aanleiding van de aangescherpte richtlijnen van het RIVM. Tot die tijd zijn de medewerkers van Welzijn Rijswijk telefonisch en per email bereikbaar, en kun je terecht met al je vragen, of voor een praatje.

In dit artikel staan een aantal dingen die je zelf kan doen tegen het coronavirus. De pagina zal worden continu worden uitgebreid en bijgewerkt naar mate er nieuwe richtlijnen volgen.

Volg de maatregelen van het RIVM en blijf in contact met elkaar
Om te voorkomen dat het coronavirus zich verder zal verspreiden, kun je zelf ook een aantal maatregelen nemen. Zie bijvoorbeeld de video van het RIVM op deze pagina. Door de preventieve maatregelen ziet het dagelijks leven er de komende tijd anders uit. Zo wordt er onder andere geadviseerd om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. Dit kan ervoor zorgen dat je, of iemand in je naaste omgeving in een sociaal isolement raakt. Dagen voelen dan langer en je kan je eenzaam voelen. Om dit tegen te gaan kun je bijvoorbeeld een ander opbellen, een berichtje te sturen via Whatsapp of andere sociale media. Of door elkaar bijvoorbeeld een kaartje/brief per post te sturen. PostNL blijft de post gewoon bezorgen. Wees creatief met de mogelijkheden die er nog wel zijn en denk aan elkaar.

Ga na of er in je naaste omgeving misschien wel iemand is die hulp nodig kan hebben. Een berichtje per dag kan al veel waard zijn!

Telefoonlijn voor senioren
De ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) stimuleert ook om het contact met senioren aan de gang te houden, juist nu bezoeken lastig kan zijn. Senioren die behoefte hebben aan een gesprek kunnen ook de ANBO bellen. Zij zijn dagelijks bereikbaar (09.00-17.00 uur) via het telefoonnummer 0348 – 46 66 66.

Nieuws en de jeugd
Diverse experts delen hoe je de ontwikkelingen rond het coronavirus met kinderen en jongeren kunt delen. In dit artikel van nu.nl staan enkele tips en adviezen.

RIVM: Deze maatregelen kun je zelf nemen

Bekijk hieronder de video van het RIVM met maatregelen die je zelf kunt nemen in strijd tegen het coronavirus. Op de site van het RIVM kun je meer informatie lezen.

Pharos: Information in other languages

On the website Pharos.nl, you can find all information about the Corona virus (COVID-19) in different languages.

Voor meer informatie verwijzen wij naar:

Het landelijke alarmnummer 112 bellen is uitsluitend bedoeld voor (medische) noodsituaties. Voor vragen over het coronavirus kun je terecht bij bovenstaande instanties.

Telefoonnummers en bereikbaarheid Welzijn Rijswijk

Momenteel zijn onze wijkcentra gesloten, maar vanzelfsprekend willen wij u nog steeds van dienst zijn. Fysieke afspraken worden op dit moment vermeden, wel zijn de afdelingen van Welzijn Rijswijk bereikbaar voor al uw vragen. De medewerkers staan u graag te woord en helpen u verder.

Op deze pagina vindt u de telefoonnummers en e-mailadressen van het personeel van Welzijn Rijswijk. Ook staan in dit overzicht de tijden waarop de verschillende afdelingen bereikbaar zijn. Het kan voorkomen dat medewerkers in gesprek zijn. U kunt dan óf een andere collega proberen te bereiken, of een berichtje via voicemail achterlaten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.