Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Deze week vragen wij extra aandacht voor een vaak onzichtbare groep jongeren. Jonge mantelzorgers vinden het vaak vanzelfsprekend om te helpen. Maar het kan soms moeilijk zijn. Het is belangrijk om mantelzorg en school goed te combineren en tijd te hebben voor leuke dingen.

Mantelzorg, wat is dat precies?

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende die wordt gegeven door iemand uit de directe sociale omgeving. Elke week een boodschap doen voor oma. Iedere dag je zieke vader helpen verzorgen. Een zusje die niet zonder jouw hulp kan. Het zijn allemaal vormen van mantelzorg.

Zorg jij thuis voor iemand? Dan ben je misschien wel mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt.

Doe de Mantelzorgtest

In Rijswijk is er aandacht voor jouw situatie als mantelzorger. Zo biedt Welzijn Rijswijk een luisterend oor en kunnen ze je helpen met verschillende regelingen en adviezen. Daarnaast ontvang je als mantelzorger ieder jaar de mantelzorgwaardering. Wil je weten of wat jij doet mantelzorg is? Doe dan de Mantelzorg Test. Binnen een paar minuten weet jij of je mantelzorger bent.

Je doet de test op www.welzijn-rijswijk.nl/mantelzorgtest-jongeren.

Podcast ‘Je bent niet alleen’

Wil jij weten hoe andere jongeren mantelzorg ervaren? Luister dan naar de podcast ‘Je bent niet alleen’. In vier afleveringen vertellen jongeren hoe de zorg eruit ziet en wat het voor hun eigen leven betekent.

Je luistert de podcast op www.welzijn-rijswijk.nl/podcast.

Meer informatie en inschrijven

Het zorgen voor een ander heeft vaak ook effect op jouw leven. Het is dan ook heel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt! Welzijn Rijswijk kan je hierbij helpen. Zij staan voor je klaar als je vragen hebt, als je ergens tegen aan loopt of als je gewoon eens wilt praten. Ook worden er activiteiten georganiseerd.

Schrijf je in als mantelzorger en ontvang steun, erkenning en waardering. Neem contact op met Welzijn Rijswijk. Stuur een appje naar 06-57971060 of mail naar mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.