Rijswijk, vrijdag 13 maart 2020

Met ingang van vandaag zijn de wijkcentra van Welzijn Rijswijk gesloten. Ook alle activiteiten binnen én buiten de wijkcentra zijn tot nadere berichtgeving opgeschort. Deze maatregelen zijn gistermiddag genomen naar aanleiding van de aangescherpte richtlijnen van het RIVM in de strijd tegen het coronavirus. Om de inwoners van Rijswijk toch van dienst te kunnen zijn, zorgt Welzijn Rijswijk voor een goede telefonische bereikbaarheid.

“Het besluit om de deuren van onze wijkcentra te sluiten hebben we niet makkelijk genomen” aldus Miriam Bryson, directeur/bestuurder van Welzijn Rijswijk. “Omdat het grootste gedeelte van onze bezoekers tot de risicogroep behoort zien wij ons genoodzaakt om hen, maar ook onze andere bezoekers te beschermen tegen een eventuele besmetting van het coronavirus”.

“Wij vinden het vervelend dat met name de senioren het meest getroffen lijken te worden door de preventieve maatregelen. Juist daarom vinden wij het van belang bereikbaar te blijven, ondanks dat de wijkcentra gesloten zijn.”

Vandaag en ook de komende dagen staan bij Welzijn Rijswijk vooral in het teken van het organiseren. Per afdeling wordt er gekeken hoe de verschillende doelgroepen toch bereikt kunnen blijven worden. Fysiek contact wordt daarbij vanzelfsprekend vermeden, maar op elke andere manier wordt er geprobeerd het contact gaande te houden. Zo worden de maaltijden met ingang van vandaag niet meer bezorgd door vrijwilligers, maar grotendeels door het eigen personeel. Deelnemers van Ontmoetingscentrum het Trefpunt worden dagelijks gebeld voor een praatje en om te kijken of verdere hulp noodzakelijk is.

“Op onze website staat de bereikbaarheid aangegeven van onze sociaal werkers met daarbij de telefoonnummers waarop zij bereikbaar zijn. Op deze manier willen we, met de kracht van samen, actief in verbinding blijven met onze Rijswijkse inwoners”. De pagina met bereikbaarheid kunt u hier vinden. 

Via de website van Welzijn Rijswijk (www.welzijn-rijswijk.nl) en de verschillende social media kanalen kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Kom ‘In Contact’

Wil je bellen, of gebeld worden? Doe dan mee met ‘In Contact’.

Wat kun je zelf doen?

Er zijn een aantal richtlijnen die je zelf kunt opvolgen. Denk daarbij goed aan jezelf, maar ook aan anderen.

Telefoonnummers en bereikbaarheid Welzijn Rijswijk

Momenteel zijn onze wijkcentra gesloten, maar vanzelfsprekend willen wij u nog steeds van dienst zijn. Fysieke afspraken worden op dit moment vermeden, wel zijn de afdelingen van Welzijn Rijswijk bereikbaar voor al uw vragen. De medewerkers staan u graag te woord en helpen u verder.

Op deze pagina vindt u de telefoonnummers en e-mailadressen van het personeel van Welzijn Rijswijk. Ook staan in dit overzicht de tijden waarop de verschillende afdelingen bereikbaar zijn. Het kan voorkomen dat medewerkers in gesprek zijn. U kunt dan óf een andere collega proberen te bereiken, of een berichtje via voicemail achterlaten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Voor Vrijwilligers

Via de vrijwilligersnieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Voor vragen kunt u terecht bij uw vaste contactpersoon. Zij helpen u graag verder.