Welzijn Rijswijk start binnenkort met het project ‘ANWB AutoMaatje’ en is op zoek naar vrijwilligers. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwillige chauffeurs andere inwoners die niet in staat zijn met eigen of openbaar vervoer te reizen. Het eerste ritje zal begin december plaatsvinden.  

“Regelmatig krijgen wij vragen van mensen die bijvoorbeeld door leeftijd of lichamelijke beperking niet in staat zijn met eigen of openbaar vervoer te reizen.”, vertelt Ricardo Marchetti van Welzijn Rijswijk. “Doordat deze inwoners minder mobiel zijn, zijn ze – voor bijvoorbeeld boodschappen, een bezoek aan de dokter of een kennis – sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving. Dat kan een vriend of familielid zijn, maar die kunnen helaas niet altijd voor hen klaarstaan. Daarom starten wij – in samenwerking met de gemeente – met ANWB AutoMaatje.” 

Over ANWB AutoMaatje
Bij ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers met hun eigen auto inwoners die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door het project toe te voegen aan het bestaande lokale vervoersnetwerk kunnen ook deze inwoners weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Bijvoorbeeld naar de kapper, de huisarts of het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin. ANWB AutoMaatje is gestart in 2016 en is op dit moment actief in 119 gemeenten. 

Vrijwilligers gezocht
Om te kunnen starten met ritjes is Welzijn Rijswijk op zoek naar vrijwilligers. Daarbij gaat het om chauffeurs en coördinatoren die de ritjes gaan plannen. Vind je het leuk om onderdeel te worden van ANWB AutoMaatje? Neem dan contact op met de coördinator via 070 – 757 92 30 of automaatje@welzijn-rijswijk.nl. 

Aanmelden voor ritjes vanaf 20 november mogelijk
Vanaf maandag 20 november kunnen inwoners die gebruik willen maken van ANWB Automaatje zich aanmelden bij Welzijn Rijswijk. Aanmelden kan door op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur te bellen naar 070 – 757 92 30 of te mailen naar automaatje@welzijn-rijswijk.nl. In een persoonlijk gesprek wordt kennisgemaakt en wordt uitgelegd hoe het werkt. 

Bron foto: ANWB