ANWB Automaatje

Vervoerservice voor en door eigen inwoners

ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst waarbij vrijwilligers minder mobiele inwoners op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. De dienst is er speciaal voor inwoners die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door het project toe te voegen aan het bestaande lokale vervoersnetwerk kunnen ook deze inwoners weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Bijvoorbeeld naar de kapper, de huisarts of het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin. ANWB AutoMaatje is gestart in 2016 en is op dit moment actief in 119 gemeenten. In Rijswijk word het project ANWB AutoMaatje uitgevoerd door Welzijn Rijswijk.

Wie kan er gebruik maken van ANWB AutoMaatje?

Woon je in de gemeente Rijswijk, ben je minder mobiel en ben je voor vervoer afhankelijk van anderen? Blijf je daardoor vaker thuis dan gewenst? Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen. Praktisch én gezellig!

Contact ANWB AutoMaatje Rijswijk

070 – 757 92 30
automaatje@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur

Hoe werkt het?

  1. Voordat je gebruik kunt maken van ANWB AutoMaatje, meld je je eerst aan via telefoonnummer 070 – 757 92 30. In een persoonlijk gesprek wordt kennisgemaakt en wordt uitgelegd hoe het werkt.
  2. Heb je vervoer nodig? Neem dan minimaal 2 werkdagen van tevoren contact op.
  3. Je kunt op werkdagen bellen tussen 10:00 – 12:00 uur naar 070 – 757 92 30.
  4. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Je krijgt dan ook te horen wat de rit naar verwachting gaat kosten.
  5. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding betaal je na afloop van de rit direct aan de chauffeur.
  6. Op het afgesproken moment komt de vrijwilliger voorrijden om je naar je bestemming te brengen. Na afloop word je weer thuis gebracht.
  7. Is de afspraak binnen een uur afgelopen dan wacht de vrijwilliger. Duurt de afspraak langer, dan wordt er een ophaaltijd afgesproken.

Word vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje Rijswijk! 

Lijkt het je leuk om ook een bijdrage te leveren aan ANWB AutoMaatje? Dat kan! We zoeken de volgende vrijwilligers:

Chauffeur

Doe je graag iets voor een ander en heb je de beschikking over een eigen auto? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer minder mobiele plaatsgenoten met je eigen auto. Het is dankbaar en gezellig werk en je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je wilt rijden.

Als een deelnemer een rit aanvraagt, dan wordt deze gekoppeld aan een chauffeur. Als chauffeur word je hierover gebeld. Als je op het gevraagde moment kunt rijden, dan krijg je via de mail de details van de rit. Je haalt de deelnemer op het afgesproken moment op en brengt deze na afloop thuis. Onderweg heb je een praatje en als het nodig is, help je je passagier. Bijvoorbeeld met het doen van boodschappen of meelopen naar de bestemming.

Je krijgt als vrijwilliger een vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten, die de deelnemer na afloop van de rit direct aan jou betaalt. Je auto is APK-gekeurd en heeft minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B en een geldige VOG verklaring (of bent bereid die aan te vragen). Tevens ben je inwoner van Rijswijk

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje Rijswijk of wil je hier meer over weten? Stuur ons een berichtje en we nemen graag contact met je op: automaatje@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070 – 757 92 30

Matchmaker

Wil je je op een andere manier inzetten voor ANWB AutoMaatje Rijswijk? We hebben ook vrijwilligers nodig die de aangevraagde ritjes plannen. In de uren die jou passen kun je ondersteunen met het verbinden van deelnemers en geschikte vrijwilligers. Als matchmaker heb je met mensen te maken die je blij mag maken.

Tijdens de openingsuren kunnen deelnemers bellen om een rit aan te vragen en gelijk een praatje te maken. Je koppelt de aanvraag met hulp van een datasysteem aan een chauffeur. Je belt de chauffeur en als deze akkoord is, bevestig je dit aan de deelnemer. Daarnaast houd je contact met vrijwilligers en deelnemers en beantwoord je eventuele vragen.

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje Rijswijk of wil je hier meer over weten? Stuur ons een berichtje en we nemen graag contact met je op: automaatje@welzijn-rijswijk.nl of bel naar 070 – 757 92 30