Seniorenadvies (tijdelijke pagina)

De seniorenadviseurs zijn de spin in het web als het gaat om vragen over zorg, wonen, financiën en welzijn. Alle zelfstandig wonende senioren (65+) en hun mantelzorgers,  familie kunnen bij hen terecht. Dit kan nog steeds! Ze werken allen vanuit huis en zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur en daarnaast op hun vaste werkdagen. De werkdagen zijn te vinden op deze pagina.

Het kan zijn dat als u één van de seniorenadviseurs belt, diegene in gesprek is. Spreek dan de voicemail in of bel één van de andere seniorenadviseurs.

Het Informatief Huisbezoek

Het seniorenadvies heeft een team van fantastische vrijwilligers die huisbezoeken afleggen voor het Informatief Huisbezoek. Omdat dit nu in verband met de corona maatregelen niet mogelijk is, ontvangen de aangeschreven deelnemers een link per mail of krijgen een telefoontje van één van onze vrijwilligers, zodat de vragenlijst alsnog afgenomen kan worden.

Project ‘de Compaan’

Samen met mantelzorgondersteuning begeleidt het seniorenadvies het project met de Compaan tablets. Er zijn vanuit de gemeente Compaan tablets gedurende een half jaar ter beschikking gesteld aan zelfstandig thuis wonende senioren, zodat zij digitaal vaardiger kunnen worden. Zij kunnen met deze tablet beeldbellen, spelletjes spelen, foto’s bekijken en meer. Dit project gaat ook in de corona crisis gewoon door. Alle deelnemers worden één keer per week gebeld middels beeldbellen voor een gezellig praatje en het beantwoorden van eventuele vragen.

Koffie of lunch op locatie

Voor de corona crisis ging een team van vrijwilligers twee keer per maand een gezellig middagje weg met zo´n 12 deelnemers per keer. Ook dit kan helaas momenteel niet doorgaan. De seniorenadviseurs bellen de deelnemers en de vrijwilligers om te vragen hoe het gaat. Eventuele vragen kunnen dan gelijk beantwoord worden.

Ieder jaar organiseren de seniorenadviseurs de Welzijnsbeurs. Voor dit jaar stond deze gepland op 27 juni. Gezien de lange duur van de corona maatregelen hebben we  besloten om deze te verplaatsen naar een later moment of deze in een andere vorm te gieten. Zodra hier meer over bekend is, kunt u dit hier terug vinden. Ook organiseren ze ieder jaar een gezellige activiteit rond Nationale Ouderendag. Deze gaat vooralsnog door.

Contactpersonen Seniorenadvies

Talitha Nobbe
06-468 02 065 / talitha.nobbe@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar maandag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur (even weken ook op vrijdag)

Claudia Wallenburg
06-454 74 432 / claudia.wallenburg@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar dinsdag t/m donderdag van 09.00 – 15.30 uur

Marjolijne van Zuijlen
06-552 14 019 / marjolijne.vanzuijlen@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar ma/do van 09.00 – 16.30 uur, vr 09.00 – 14.00 uur

Zipporah Magid
06-344 92 222 / zipporah.magid@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar ma/wo/do van 09.00 – 16.30 uur (even weken), ma t/m do van 09.00 – 16.30 uur (oneven weken)

Uiteraard kunt u ook altijd e-mailen naar seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl

Praktische hulp en ondersteuning

Kunt u geen boodschappen meer doen? Of heeft u extra hulp nodig? Bijvoorbeeld met de hond uitlaten, medicatie ophalen of iets anders? Op de volgende pagina bieden wij een flink aantal tips als het gaat om boodschappen, maaltijden en extra hulp.

Lees verder

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk, ten alle tijden, dus ook nu. Heeft u misschien behoefte aan personenalarmering? Dat kan! Wees ook alert op babbeltrucs en online criminaliteit zoals Phishing-mails. Leest u verder op de volgende pagina door op onderstaande knop te klikken.

Lees verder

Houd contact met elkaar

Pak wat vaker de telefoon op en bel naar uw familie, vrienden en buren. Of denk eens aan beeldbellen, of het sturen van een brief of kaartje. Op de volgende pagina leest u diverse tips over hoe u in contact kan blijven met anderen. Klik op de knop hieronder.

Lees verder

Vrijetijdsbesteding

Klik snel verder en lees de tips en adviezen die wij bieden op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Lees verder