Mantelzorg

Bent u mantelzorger?

  • Zorgt u voor een zieke of gehandicapte naaste (familielid, vriend(in) of buurman/vrouw)?
  • Bent u op zoek naar informatie, wilt u uw verhaal delen, zoekt u lotgenoten?
  • Of kan een vrijwilliger u ondersteunen door een paar uur de zorg over te nemen zodat u even uw handen vrij heeft?
  • Ben je een jongere die de zorg heeft voor een naaste?

Dan kan het zijn dat u mantelzorger bent. Wilt u weten of dat wat u doet, mantelzorg is? Doe dan de mantelzorgtest op deze pagina

Mantelzorgers vervullen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. De gemeente Rijswijk vindt het belangrijk om mantelzorgers die zorgen voor een Rijswijker te ondersteunen en te waarderen. Welzijn Rijswijk heeft de opdracht gekregen deze ondersteuning te organiseren. Welke vraag u ook heeft, wij denken graag met u mee.

Onze mantelzorgconsulenten bieden advies en ondersteuning daar waar nodig: we denken met u mee en helpen u op weg. U houdt altijd zelf de regie. Een praktische tip of een luisterend oor, soms kan het net even het verschil maken. We brengen een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uit, we organiseren bijeenkomsten, er is de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek bij u thuis of op locatie. We werken ook met vrijwilligers als een vorm van respijtzorg, zodat mantelzorgers even hun handen vrij hebben. We zijn onafhankelijk en de dienstverlening is gratis.

Diensten voor mantelzorgers

Ben jij een jonge mantelzorger?

Heb jij een broertje, zusje of ouder die extra zorg nodig heeft door bijvoorbeeld een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking? Dan kan het zijn dat je je in deze tijd extra zorgen maakt en je meer moet helpen met het zorgen voor je naaste(n) en het huishouden.

Aanmelden Mantelzorger

Bent u mantelzorger en woont u in Rijswijk, óf zorgt u voor een inwoner van Rijswijk? Schrijft u zich dan bij ons. Dan komen wij graag vrijblijvend met u in contact om over onze dienstverlening te praten en u bijvoorbeeld te vertellen over de mantelzorgwaardering.

Contactpersonen Mantelzorg

Lisette Elgershuizen
06-164 50 177 / lisette.elgershuizen@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar ma/di/do van 09.00 – 17.00 uur

Wallie van Yperen
06-579 71 060 / wallie.vanyperen@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar maandag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur

Mylene Andela
06-405 06 235 / mylene.andela@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar dinsdagochtend, woensdagochtend, donderdag en vrijdag

Uiteraard kunt u ook altijd e-mailen naar mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Onmisbare Helden – Magazine voor mantelzorgers

Nieuwsbrief

Elk kwartaal brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin handige tips, nieuwsberichten en andere nuttige informatie voor mantelzorgers. In het formulier hieronder kunt u zich aanmelden voor deze digitale nieuwsbrief.

    Kom in contact met ons

    Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.