Vanwege de maatregelen in strijd tegen het coronavirus bieden wij momenteel een alternatief dienstenaanbod.
Kijk voor Mantelzorg op deze pagina.

Mantelzorg

Bent u mantelzorger?

  • Zorgt u voor een zieke of gehandicapte naaste (familielid, vriend(in) of buurman/vrouw)?
  • Bent u op zoek naar informatie, wilt u uw verhaal delen, zoekt u lotgenoten?
  • Of kan een vrijwilliger u ondersteunen door een paar uur de zorg over te nemen zodat u even uw handen vrij heeft?

Mantelzorgers vervullen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. De gemeente Rijswijk vindt het belangrijk om mantelzorgers die zorgen voor een Rijswijker te ondersteunen en te waarderen. Welzijn Rijswijk heeft de opdracht gekregen deze ondersteuning te organiseren. Welke vraag u ook heeft, wij denken graag met u mee.

Onze mantelzorgconsulenten bieden advies en ondersteuning daar waar nodig: we denken met u mee en helpen u op weg. U houdt altijd zelf de regie. Een praktische tip of een luisterend oor, soms kan het net even het verschil maken. We brengen een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uit, we organiseren bijeenkomsten, er is de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek bij u thuis of op locatie. We werken ook met vrijwilligers als een vorm van respijtzorg, zodat mantelzorgers even hun handen vrij hebben. We zijn onafhankelijk en de dienstverlening is gratis.

Onze mantelzorgconsulenten

Lisette Elgershuizen, telefoon 06- 16 45 01 77
Talitha Nobbe, telefoon 06- 468 02 065
Wallie van Yperen, telefoon 06 – 57 97 10 60

Algemeen e-mailadres: mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Wij werken vanaf twee locaties:

Wilt u van tevoren willen bellen als u een afspraak met ons wilt maken? Dan komt u niet voor niets. Wij zijn namelijk regelmatig op huisbezoek of naar andere afspraken buiten de deur. U kunt ons via onze mobiele telefoonnummers bereiken. Soms kunnen we niet direct antwoorden, wilt  u dan onze voicemail in spreken? Dan bellen wij u terug.

Diensten voor mantelzorgers

Mantelzorgwaardering 2020

Voor alle informatie over de Mantelzorgwaardering 2020, klikt u op onderstaande knop.

Lees verder

Parkeervergunning Bewoners Mantelzorg

Bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand die in een parkeervergunning-gebied woont? Dan kan degene voor wie u zorgt voor zijn of haar mantelzorgers bij de gemeente een “Parkeervergunning Bewoners Mantelzorg” aanvragen.

Lees verder

Respijtzorgvrijwilligers

Als mantelzorger bent u vooral bezig met zorgen voor een ander. Om de zorg vol te houden is het belangrijk om tijd voor uzelf te nemen. Respijtzorg is een tijdelijke en volledige overname van zorg met als doel de mantelzorg een adempauze te geven.

Lees verder

Hulp bij huishouden regeling

Bent u mantelzorger zwaar belast in de zorg voor uw naaste? En kunt u zelf wel wat huishoudelijke hulp gebruiken?

Lees verder

Nieuwsbrief

Elk kwartaal brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin handige tips, nieuwsberichten en andere nuttige informatie voor mantelzorgers. In het formulier hieronder kunt u zich aanmelden voor deze digitale nieuwsbrief. Bekijk hier de meest recente nieuwsbrief

Kom in contact met ons

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Ga naar contact