Let op: Aangepaste dienstverlening & activiteiten

Wegens het coronavirus zijn er wijzigingen in onze dienstverlening en activiteiten. Leest u verder door op de knop hieronder te klikken.
Lees verder

Mantelzorg

Bent u mantelzorger?

  • Zorgt u voor een zieke of gehandicapte naaste (familielid, vriend(in) of buurman/vrouw)?
  • Bent u op zoek naar informatie, wilt u uw verhaal delen, zoekt u lotgenoten?
  • Of kan een vrijwilliger u ondersteunen door een paar uur de zorg over te nemen zodat u even uw handen vrij heeft?

Mantelzorgers vervullen een steeds belangrijkere rol in de samenleving. De gemeente Rijswijk vindt het belangrijk om mantelzorgers die zorgen voor een Rijswijker te ondersteunen en te waarderen. Welzijn Rijswijk heeft de opdracht gekregen deze ondersteuning te organiseren. Welke vraag u ook heeft, wij denken graag met u mee.

Onze mantelzorgconsulenten bieden advies en ondersteuning daar waar nodig: we denken met u mee en helpen u op weg. U houdt altijd zelf de regie. Een praktische tip of een luisterend oor, soms kan het net even het verschil maken. We brengen een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uit, we organiseren bijeenkomsten, er is de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek bij u thuis of op locatie. We werken ook met vrijwilligers als een vorm van respijtzorg, zodat mantelzorgers even hun handen vrij hebben. We zijn onafhankelijk en de dienstverlening is gratis.

Diensten voor mantelzorgers

Mantelzorg tijdens corona

Tijdens de coronacrisis kan het een uitdaging zijn om op dezelfde manier voor uw naaste(n) te blijven zorgen. Daarom hebben wij een speciale pagina gemaakt, boordevol tips en doorverwijzingen.

Lees verder

Aanmelden Mantelzorger

Bent u mantelzorger voor een inwoner van Rijswijk? Schrijft u zich dan bij ons. Dan komen wij graag eens vrijblijvend met u in gesprek om over onze dienstverlening te praten en u bijvoorbeeld te vertellen over de mantelzorgwaardering.

Aanmelden als mantelzorger

Museumkaarten mantelzorgwaardering langer geldig

Bij de mantelzorgwaardering 2020 hebben de aangemelde mantelzorgers een vrijkaart gekregen voor Museum Rijswijk geldig tot 4 april. Door de lockdown is het museum gesloten.  Gelukkig is de vrijkaart verlengt tot en met de duur van de Ian Berry tentoonstelling, dit zal waarschijnlijk tot half augustus zijn.

Aanmelden als mantelzorger

Contactpersonen Mantelzorg

Lisette Elgershuizen
06-164 50 177 / lisette.elgershuizen@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar ma/di/do van 09.00 – 17.00 uur

Wallie van Yperen
06-579 71 060 / wallie.vanyperen@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar maandag t/m donderdag van 09.00 – 17.00 uur

Eliza Servilius
06-405 06 235 / eliza.servilius@welzijn-rijswijk.nl
Bereikbaar woensdag, donderdag, om de week op vrijdag van 09.00 – 17.00 uur

Uiteraard kunt u ook altijd e-mailen naar mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Voorlopig geen Alzheimercafé op locatie in Rijswijk

Het Alzheimer Café Rijswijk is een maandelijkse bijeenkomst in wijkcentrum Stervoorde voor iedereen die met dementie te maken heeft. Vanwege coronamaatregelen wordt deze echter tot nader orde niet meer op deze locatie in Rijswijk gehouden. Wel bestaat de mogelijkheid om vanuit uw huis online deel te nemen aan het Alzheimercafé in Zoetermeer. Dit is (onder voorbehoud) elke eerste dinsdagavond van de maand. Zodra wij informatie over een volgend online Alzheimercafé in Zoetermeer hebben, plaatsen wij dat bij onze nieuwsberichten op de website.  U kunt dan ook lezen hoe u zich op kunt geven. Ook bestaat de mogelijkheid om het Alzheimercafé op een later moment rustig terug te kijken.

Aanmelden als mantelzorger

Nieuwsbrief

Elk kwartaal brengen wij een nieuwsbrief uit met daarin handige tips, nieuwsberichten en andere nuttige informatie voor mantelzorgers. In het formulier hieronder kunt u zich aanmelden voor deze digitale nieuwsbrief.

    Kom in contact met ons

    Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je ons beter leren kennen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

    Ga naar contact