Weggeefkastjes
in Rijswijk

Door heel Rijswijk heen staan er weggeefkastjes. Deze zijn geplaatst door Welzijn Rijswijk en zijn mede mogelijk gemaakt door het Rijswijkse bedrijfsleven. In een weggeefkastjes kun je spullen delen die je zelf niet meer nodig hebt. Denk hierbij aan houdbare voedingsmiddelen, speelgoed of andere huishoudelijke artikelen. Iemand anders kan er dan gebruik van maken.

Op de kaart hieronder kan je zien waar de weggeefkastjes te vinden zijn.

19

Er zijn 19 weggeefkastjes in Rijswijk

10

10 daarvan zijn mede mogelijk gemaakt door het Rijswijks bedrijfsleven

Wat levert het op?

De weggeefkastjes dragen bij aan een betere leefbaarheid van een buurt. Inwoners kunnen – via het kastje – andere buurtgenoten helpen. Daarnaast draagt het kastje bij aan armoedepreventie en voorkomt het kastje dat producten onnodig in de prullenbak belanden. Een aantal succesverhalen, die wij graag delen:

  • De bewoners van complex Schaepzigt verzamelen met elkaar spaarzegels voor een boodschappenpakket van Plus Jongenotter. De producten uit het pakket worden in het weggeefkastje geplaatst.
  • In de Hoekpolder en aan de Joseph Israëlslaan worden zoveel spullen gedoneerd dat ze lang niet altijd in het kastje passen. Een actieve bewoner houdt de voorraad bij.
  • Alle kastjes zijn ‘geadopteerd’ door bewoners, die het kastje in de gaten houden en hun buurt betrekken bij het kastje. In de praktijk zien we dat alle kastjes goed gebruikt worden.

Wil je meer weten over de weggeefkastjes? Neem dat contact op met Wijkwerker Jermain de Bies via jermain.debies@welzijn-rijswijk.nl